Opskriften på succes

Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Den 1. december kan Rhodos Café & Pizzeria, Skibbrogade 53, fejre 25 års jubilæum. Det var det første pizzeria i Kalundborg, og for knap ti år siden overtog Ilhan Ergül tjansen, da han købte stedet fra den tidligere ejer. Hårdt arbejde og trofaste kunder har gjort restauranten til en succes.

Om få uger er det 25 år siden, at det første pizzeria så dagens lys i Kalundborg, og Ilhan Ergül, der har boet i Kalundborg og drevet Rhodos Café & Pizzeria siden 2006, har ikke fortrudt sit valg til trods for, at der er kommet en del flere pizzeriaer til byen siden da.

”Jeg købte Rhodos Pizzeria i 2006, og jeg har lige fra begyndelsen været glad for min beslutning. Vi har mange stamkunder, og det er hyggeligt, at vi kan genkende dem, der engang var børn, og nu næsten er voksne unge mennesker. Dengang fik de en slikkepind, når familien havde spist her, det gør nogle af dem stadig, siger en smilende Ilhan Ergül og fortsætter: ”Jeg tror faktisk, at 90 pct. af vores kunder er stamkunder, og det er dejligt.”

Opskrift på succes

IIhan Ergül er hårdtarbejdende, og deltager på lige fod i det forskellige arbejde, der er, når man driver en restaurant. Mange af de ansatte har været ansat hos ham i mange år, og IIhan Ergül er ikke i tvivl om, at gode ansatte også er vigtigt for at kunne drive en god forretning.

”At arbejde er vigtigt for mig, og jeg kunne ikke forestille mig ikke at arbejde og fx være på kontanthjælp eller dagpenge. Det betyder meget for mig at have et arbejde. Jeg har også altid lært mine børn værdien i at tjene deres penge selv. Jeg deltager i alt det arbejde, der er i forbindelse med at drive restauranten her, og holder kun fri én dag om ugen,” fortæller IIhan Ergül.

IIhan Ergül er oprindeligt fra Tyrkiet, og er kurder. Han har boet i Danmark siden 2003 – de første år i Jylland, og siden 2006 i Kalundborg. Han er uddannet kok og tjener i Østrig, hvor han boede i 14 år, før han kom til Danmark. Her havde han også en restaurant, dog ikke et pizzeria, men en restaurant med østrigsk/græsk og italiensk mad. IIhan Ergül er gift og har tre børn. De to ældste arbejder også indimellem på pizzeriaet, når de skal tjene lidt penge ved siden af deres skole.

Et nyt pizzeria

I anledning af jubilæet er Rhodos Café & Pizzeria nu under totalrenovering, og vil i begyndelsen af december næsten fremstå som et helt nyt spisested med fine nye gulve, lofter, møbler mm. Af samme grund er pizzeriaet nødt til at holde lukket fra mandag den 23.november og frem til den 3. december, hvor de holder reception og igen har åbent.

Del