AnnonceLuk annonce
Solsikken – fra et lille frø til en smuk plante

18-06-2017

Mange var mødt op for at fejre Café Solsikkens 25-års fødselsdag. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Café Solsikken i Skibbrogade har nu eksisteret i 25 år, det blev fejret lørdag med en velbesøgt reception.

Café Solsikken, beliggende i Skibbrogade, rummer både tilbud om café og værested. Der er ligeledes værksted med kreative aktiviteter.

Café Solsikken hører ind under Bo & Aktivitet i Kalundborg Kommune, som yder pædagogisk og praktisk støtte til borgere med varige funktionsnedsættelser og forskellige former for problemstillinger.

Der er 25 år siden af Solsikken blev startet og en af dem som var med dengang er Sonja Larsen, og i sin tale til de mange fremmødte ved lørdagens reception, bl.a. sagde,

”Tankerne var jo at skabe et netværkssted for de borgere med særlige behov, som flyttede ud i deres egen bolig, ud fra institutionerne, de havde behov for at have et sted at mødes.

Bygningen her er jo ikke noget i sig selv, det er jo alle de mennesker der er med til at skabe indholdet i huset her, og dem er der mange hundrede af, og så blev det det sted hvor man kan møde gode venner, danne netværk, møde kærester, få råd og vejledning, og hvis væggene her kunne tale, så er jeg sikker på at de kunne fortælle mange sjove historier om alle de mennesker der er gået ud og ind af dørene”.

Fra at være et værested, som det var baseret på fra starten, er Café Solsikken i dag mere en café, hvor alle velkomne, og hvor der arrangeres en lang række af arrangementer.

”Siden starten er bl.a. køkkenet blevet udvidet, det hænger sammen med at vi skulle til at lave mødeforplejning til rådhuset, et job der giver travlhed, nogle dage kan der være op til 16 møder, der skal serviceres, men medarbejderne skal står også for Café Fyret på Røsnæs, hvor vi leverer alt lige fra kaffe til de mange forskellige slags hjemmebagt kager”, fortalte teamleder Poul Erik Westrup, Kalundborg Kommune.

Til receptionen lørdag eftermiddag blev der serveret kaffe og lagkage, mens der til aften var spidstegt pattegris på menuen.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0