AnnonceLuk annonce
Imponerende karriere med hele otte VM medaljer

02-12-2016

75 var mødt op for at høre om Henrik Djernis's imponerende karriere. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Henrik Djernis, Kalundborg, er med fire VM guldmedaljer blandt de allerstørste sportsfolk i landet. Torsdag aften fortalte han om sin flotte karriere.

Den lokale cykelrytter Henrik Djernis har hele otte VM medaljer bag sig, heraf er de fire af guld. Dermed hører han hjemme blandt de allerstørste sportsfolk i Danmark. Torsdag aften fortalte han om sin imponerende karriere ved et arrangement på Kalundborg Vandrerhjem, arrangeret af Kalundborg Cykle Club, et foredrag som har været undervejs i tre år.

Henrik Djernis har en imponerende medaljeliste at se tilbage på, efter en lang karriere som cykel cross- og mountainbike rytter, men beskedne Henrik Djernis har kun ganske få gange fortalt om sine bedrifter, og aldrig nogensinde lokalt. I tre år har formand for Kalundborg Cykle Club, Mikkel Pagh, skubbet til Henrik Djernis for at få et foredrag i stand, og det var først da formanden kom og sagde, ”nu har jeg booket lokalet til d. 1. december”, at det blev til en realitet.

75 cykelinteresserede var mødt op for at høre om en karriere, der begyndte tilbage midt i 70’erne hos forældrene i Svebølle, og som i 1979 gav første Cykel Cross sejr på Møllebakken. Siden blev det til en bronze medalje i Cross i 1988 i Schweiz, et løb som er det af de mest ekstreme, Henrik Djernis har kørt i hele sin karriere - med rigtigt meget mudder.

Første verdensmesterskab blev vundet i 1992 i Canada på mountainbike, i 1993 blev det til hele to VM guldmedaljer, en i Cykel Cross og en i mountainbike, mens det fjerde verdensmesterskab blev vundet i 1994 på mountainbike. Henrik Djernis kørte i flere år som professionel cykelrytter for et amerikansk hold.

En af de store oplevelser som står tydeligt for Henrik Djernis er VM i Cykel Cross i 1998, der blev afviklet i Middelfart. Her blev det til en flot sølvmedalje.

”Det var helt specielt at køre på hjemmebane, hvor der var rigtigt mange danske tilskuere. Jeg havde selv været med til at lave ruten, så det løb står som noget helt særligt”, siger Henrik Djernis.

 Henrik Djernis kørte sit sidste VM løb i 2001, hvor han blev nr. seks.

Ud over de mange VM medaljer er det også blevet til imponerende 22 DM medaljer, 16 i Cross og seks i mountainbike.

En utrolig karriere, som har budt på mange sejre, men også enkelte skuffelser.

”Den største skuffelse har helt sikkert været, at jeg ikke blev udtaget til OL i 1996. To andre danske deltagere blev udtaget af Danmarks Cykel Union, og det ærgrer mig stadig, at jeg ikke nåede at komme med til OL”, siger Henrik Djernis.

Henrik Djernis er stadig aktiv, selv om han har rundet de 50, nu er det dog kun på motionsplan. Han er især kendt for sin sublime teknik, og er den dag i dag - under de rette betingelser - blandt de hurtigste i Danmark på en mountainbikeKlik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0