Lægerne opgav, men Jette kunne hjælpe

Ejer af Kløver Refleksterapi i Kalundborg, Jette Kløver Larsen. Foto: Jens Nilesen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Jette Kløver Larsen ejer Kløver Refleksterapi i Kalundborg, hvor hun hjælper folk med forskellige gener. Bl.a. har hun netop hjulpet Nadja Birkedal Christiansen.

Hos ’Kløver Refleksterapi’ i Kalundborg tilbyder Jette Kløver Larsen behandling med refleksterapi, lysterapi og coaching. Hun har gennem de sidste par år stiftet kendskab med refleksterapi, og har haft sin egen klinik side marts sidste år. Hun er fascineret af, hvordan man med naturlig behandling kan afhjælpe sydom, fremme sundhed og opnå en højere livskvalitet. Bl.a. har hun haft Nadja Birkedal Christiansen fra Kalundborg i behandling i sin klinik.

”Det begyndte i 9.kl. med, at jeg besvimede, og fik det meget skidt om morgenen. Vi søgte læge, men lægerne sagde, at der ikke rigtig var noget at gøre, da de ikke kunne se, at jeg fejlede noget. Da jeg så begyndte på gymnasiet blev det rigtig slemt, og jeg kastede op stort set hver morgen og led meget af kvalme. Jeg tog til lægen igen, og fik denne gang af vide, at jeg har noget, der hedder vaso vergal, som er noget med enten en nerve i hjernen, der er blevet irriteret fx fra et fald, eller det kan være noget med hormoner eller stress. Uanset kunne lægen ikke rigtig gøre noget for mig, hvilket jeg selvfølgelig var ked af. Jeg fik bare beskeden, at de ikke rigtig vidste hvorfor, jeg havde fået det, og at jeg måske voksede mig fra det,” fortæller Nadja Birkedal Christiansen.

Nadjas mor stillede sig dog ikke tilfreds med diagnosen, og gennem sit job på Holbæk Sygehus fik hun, via kollega, kendskab til Jette Kløver Larsen.

”Jeg har nu fået fem behandlinger hos Jette over de sidste fem uger, og jeg har siden 2. gang ikke haft det skidt overhovedet. Ikke haft kvalme, ikke kastet op og ikke været svimmel. Selvfølgelig var jeg skeptisk, da refleksterapi ikke er noget, jeg kendte til, men det virker altså. Jeg kunne allerede mærke en forbedring efter 1. gang, og jeg er så taknemmelig for, at jeg hørte om Jette, som helt har fjernet mine problemer,” siger Nadja Birkedal Christiansen, der er 17 år og går i 1. G på gymnasiet.

Refleksterapien tager udgangspunkt i, at mange fysiske symptomer har en psykisk og følelsesmæssig årsag. Det kan være for mange arbejdsopgaver, bekymringer, konflikter, sygdom og/eller stress, der kan mærkes fysisk i kroppen i form af fx ondt i maven, forstyrret nattesøvn eller hovedpine. Mange af disse ubalancer i kroppen og årsagerne hertil kan behandles med refleksterapi, og alle har ubalancer i kroppen i større eller mindre grad. Men det kan også dreje sig om høfeber, allergier og hormonforstyrrelser.

”Vores mentale sundhed er vigtig, og har større betydning, end de fleste af os er bevidste om. Men vores kroppe og sind husker mere, end vi tror,” siger Jette Kløver Larsen.

Refleksterapien kaldes også ansigtszoneterapi og udføres ved, at nøje udvalgte punkter og zoner i ansigtet stimuleres, og herved påvirker centralnervesystemet, meridianbanerne samt blod- og lymfekredsløbet.

Refleksterapien kan også bruges ved sygdomme som stress, KOL, astma, diabetes, migræne, gigtsmerter, sportsskader, under og efter cancerbehandling samt ved psykiske sygdomme.

”Jeg stiller ikke en diagnose, det er ikke mit job Første gang en person kommer til mig, får jeg en masse oplysninger om den pågældende person. Derefter laver jeg en basisbehandling, og lægger en plan for, hvordan forløbet skal være. Nogle bliver behandlet få gange, andre flere. Men jeg er ikke interesseret i, at folk skal have lange forløb hos mig, jeg er interesseret i, at jeg kan hjælpe, så de får det bedre og/eller bliver raske. Men jeg kan godt forstå, at folk har svært ved at tro på det, jeg kan, men jeg håber blot, at folk vil give sig selv lov til at prøve, så jeg kan vise, hvad jeg kan. Dog vil jeg sige, at tingene har ændret sig på positiv vis, da man i dag er mere tilbøjelig til at tro på det alternative. Det er også blevet mere anerkendt af læger, der selv anbefaler, at man tager til fx ansigtszoneterapi eller akupunktør,” siger Jette Kløver Larsen.

En lille, men effektiv lampe

Jette Kløver Larsen bruger også Farve - og Lysterapi som en tillægsbehandling til ansigtszoneterapi.

”Det ligner en helt almindelig lille lygte, men har helt utrolige egenskaber. Farve - og Lysterapi er effektivt for både fysiske og psykiske symptomer. Det er en af de ældst kendte former for naturlig medicin,” fortæller hun.

Jette Kløver Larsen erkender endvidere, at hun faktisk aldrig tidligere har været til det alternative, men da hendes mand blev syg med cancer, og det efterfølgende hjalp ham, vakte det hende interesse.

”Der er også mange, der lover alt muligt, som ikke holder, så jeg kan godt forstå, at man er skeptisk, også når man ser sådan en lille mærkelig slags lygte, men hvis bare man ville give det en chance, så vil det overraske  positivt,” siger hun.

Kløver Refleksterapi ligger på Gl. Hovvej 78 i Kalundborg og Jette Kløver Larsen kan kontaktes via sin hjemmeside, klik her, også hvis man bare er nysgerrig og vil vide mere om, hvad Refleksterapi er.

Fakta

Refleksterapien er udviklet af danskeren Lone Sørensen, som har høstet stor anerkendelse for sit arbejde både i Danmark og internationalt. Lone Sørensen har i over 20 år afprøvet, udviklet og arbejdet med forskellige former for alternativ terapi og har sammensat refleksterapien, som blandt andet bygger på elementer fra kraniosakral terapi, akupunktur, zoneterapi fra forskellige kulturer, japansk akupunktur, kinesiologi og neurologiske koncepter. Ved at sammensætte forskellige terapiformer og behandling, er det med refleksterapien muligt at analysere og målrette behandling specifikt til den enkelte person og opnå effektive resultater.

Del