AnnonceLuk annonce
Fremtidens kunstnere

08-07-2021

Børnene i Børnehuset Møllevang malede torsdag formiddag fine kunstværker. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Omkring 250 børn er med i et event, som Vores Kalundborg har stablet på benene i forbindelse med Lundby Kunstfestival. Vores Kalundborg ville også gerne bidrage til kunstfestivalen, der løber over ti uger, og har gjort det ved at lave et event for alle kommunens børnehaver. 250 børn deltager fra omkring 20 børnehavner i hele kommunen. 

Børnehuset Møllevang er blot en af mange børnehaver, der er med i Vores Kalundborgs event, og torsdag formiddag sad der da også et helt bord med små kunstnere ude blandt de store træer på legepladsen på Rynkevangen. Faktisk er vuggestuen og børnehaven en tidligere frugtplantage, så hvem ved, om Lundbye  måske har siddet et sted og malet et af sine smukke malerier lige der, hvor børnene i dag også skaber kunst.

Børnene maler hver især en palette, og paletterne ophænges efterfølgende i medlemsbutikker og virksomheder i Vores Kalundborg, hvor kalundborgenserne efterfølgende kan stemme på den palette, de synes er flottest.

”Eventen er Vores Kalundborgs opbakning til Lundbyfestivalen. Vores indbyggere kan stemme på den flotteste palette, og den vindende børnehave vinder en kæmpe sund gavekurv til fælles hygge fra Føtex Kalundborg,”fortæller citychef for Vores Kalundborg, Svend-Erik Kristensen.

”Efterfølgende vil paletterne blive udstillet i et af vores tomme butikslokaler, som i en periode omdøbes til et galleri. Der vil foregå officiel fernisering af udstillingen. Derefter håber vi, at en stor virksomhed i Kalundborg vil købe paletterne, og dekorere et stort rum, en gang eller flere lokaler med 250 af fremtidens kunstnere. Alternativt måske donere dem,” supplerer Brian Sønder Andersen, formand for Vores Kalundborg.

Var straks med på idéen

Vores Kalundborg luftede idéen for Annebeth Vistisen, der er områdeleder for Dagtilbudsområde Midt i Kalundborg Kommune, og de var straks med på den.

”Kommunens institutioner er delt op i tre områder, nord, midt og syd, og hos os i midt deltager alle børnehaver. I alt deltager 250 børn i hele kommunen. Idéen er sjov, og børnene synes jo altid, at det er sjovt at male. Vi har fortalt dem om en berømt maler, der engang boede i Kalundborg, og fortalt, at han var en af Guldaldermalerne. Derefter kunne børnene ikke forstå, at vi ikke havde guldmaling,” fortæller Annebeth Vistisen.

Stem på en palette

Alle paletter bliver samlet ind, og kort før byfesten vil der blive uddelt stemmesedler til alle de forretninger go virksomheder, der er medlem af Vores Kalundborg. Man kan så stemme på den palette, man synes er flottest frem til den 15. august, hvorefter den børnehavne vinder, hvor paletten er fra. Børnehaven vinder en indkøbsvogn med sunde snacks og grønt fra Føtex.

Vores Kalundborg håber på, at Kalundborg Kommunen måske har plads til, at alle paletterne kan hænges op. Kommer der penge ind for børnenes kunst, vil de penge gå til et humanitært formål til fordel for børn.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0