AnnonceLuk annonce
Borgerne opfordres til at skabe farverig folkefest

29-06-2021

Til august kan man være med til at skabe en farverig folkefest i Kalundborg i forbindelse med cykelløb. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Til august kan man være med til at skabe en farverig folkefest i Kalundborg Kommune i forbindelse med, at der den 13. august holdes opløbsstrækning til 4. etape af PostNord Danmark Rundt i Kalundborg. 

Danmarks Cykle Union (DCU) har lanceret en konkurrence for alle borgere og institutioner, der vil være med til at skabe en farverig folkefest ved at lave en tifo (tifo er en betegnelse for spektakulær koreografi og scenografi, som udføres af fans i

forbindelse med en sportsbegivenhed). PostNord Danmark Rundt vil i forbindelse med hver etape kåre dagens bedste udsmykning. Alle borgere og institutioner i Kalundborg Kommune er derfor inviteret til at lave den flotteste tifo, som skal være synlig langs ruten af 4. etape.

Konkurrere mod Holbæk 

Når den sidste cykelrytter har klaret 4. etape og er nået over målstregen ved Havneparken i Kalundborg, vil et dommerpanel fra Danmarks Cykle Union udpege den bedste tifo. 4. etape starter i Holbæk og slutter i Kalundborg. Det betyder, at borgerne i Kalundborg er i konkurrence mod borgerne i Holbæk Kommune.

”Den her konkurrence er en unik mulighed for at vise resten af Danmark, hvem vi er, og hvad vi kan i Kalundborg. Jeg tror på, at vi har flere kreative borgere i kommunen, som vil være med til at skabe den mest farverige og flotteste folkefest nogensinde i Kalundborg. Jeg ser frem til at se, hvad borgerne og institutionerne finder på,” siger Jane Hald Christiansen kulturchef i Kalundborg Kommune.

Frank Hyldegaard, der er projektchef for PostNord Danmark Rundt, glæder sig til at se, hvad kalundborgenserne finder på

”I kender måske billederne fra TV-dækningen af Tour de France. Her fanger helikopteren ofte flot opsatte udsmykninger og events rundt langs ruten. Til dette års PostNord Danmark Rundt drømmer vi om, at institutioner og borgere langs ruten i Kalundborg vil være med til at give løbet ekstra farve. Vi glæder os til at se kreativiteten i Kalundborg,” siger han.

Formålet med konkurrencen er at lave fantastiske udsmykninger langs ruten, som kan blive filmet af helikoptere og samtidig skabe en god oplevelse for alle ryttere, tilskuere og tv-seere.

Konkurrencebetingelser

For at deltage i konkurrencen skal man lave en flot, sjov eller bemærkelsesværdig udsmykning langs ruten af 4. etape. Derefter skal man tage et billede, dele det på Instagram og bruge hashtagget #PNDKR21. Så er man med i konkurrencen. Vinderen vil modtage et indrammet eksemplar af løbets førertrøje.

Se ruten i Kalundborg KLIK HER


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0