AnnonceLuk annonce
Kalundborg skal relanceres som handelsby

15-04-2021

Svend-Erik Kristensen er ny citychef i Vores Kalundborg med tiltrædelse den 1. maj. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Torsdag formiddag blev Svend-Erik Kristensen præsenteret som ny citychef for Vores Kalundborg pr. 1 maj, og han glæder sig til at komme i gang med at hjælpe detailhandlen i Kalundborg. Kalundborg skal relanceres som en velfungerende handelsby. Den nye citychef overtager fra tidligere aktivitetskoordinator Anita Winther og efterfølgende Mei Kanstrup. 

Detailhandlen har længe været udfordret i Kalundborg, og COVID-19 har ydermere givet følelsen af at løbe op ad en meget lang og stejl bakke for mange forretningsdrivende i Kalundborg. Men Svend-Erik Kristensen er frisk på at hjælpe på den lange strækning, og han har visioner for Kalundborg. Han er 64 år, men ifølge ham selv i sit livs vår. Han er fuld af energi og gode idéer, har rent fagligt en bred baggrund at trække på, når han vil hjælpe til med at relancere Kalundborg som en velfungerende handelsby.

”Jeg glæder mig. Det er ønskejobbet, og jeg er ikke i tvivl om, at jeg har den erfaring, der skal til. Jeg har siddet bag begge sider af skrivebordet, og det er en stor fordel i det job, jeg nu skal bestride. Jeg er en ældre herre, men i mit livs vår. Jeg er 64 år, men det betyder også, at jeg er rutineret. Jeg vil vise engagement og synlighed, være en citychef, der involverer sig. Det handler også om erfaring og gode idéer. Alt det lagt sammen betyder vækst, og det er, hvad der skal ske. Hvis viljen er med, så kan det lade sig søge, for det handler om motivation. Jeg forstår godt, at flere kan være skeptiske, da der er forsøgt mange ting, det ikke har virket. Men det lykkes nu med en god portion flid, energi og optimisme.” siger Svend-Erik Kristensen.

Kalundborg har stort potentiale

Svend-Erik Kristensen har bl.a. tidligere været ansat som direktør i Jyske Bank i København, ligesom han har været chef for Vestsjællands Centret i Slagelse og arbejdet for Sjællandske Medier i godt 20 år.

”Jeg ser min baggrund, som en stor fordel ikke mindst, at jeg har arbejdet så meget med både forenings- og erhvervslivet samt detailhandlen. I Kalundborg er detailhandel udfordret, ligesom i så mange andre byer, men mulighederne er også store, og detailhandlen er både meget bred og lækker. Vi kan nøjagtig det samme, som de større byer, en der er tre ting, der skal til for, at butikkerne får det bedre i Kalundborg, og det er markedsføring, markedsføring og markedsføring. Med det mener jeg, at man også selv kan lære at markedsføre sin forretning,” siger den nye citychef, og fortsætter: ”Detailhandlen skal være meget mere synlige ved store events i Kalundborg. Når der er Kalundborg Rock’er, PostNord Danmark rundt, Tour De France, SKILLS og ikke mindst krydstogtturisme. Jeg ved, at det er ting, der har været snakket om tidligere, men der skal gøres noget ved det nu.”

Svend-Erik Kristensen fortæller endvidere, at hans første tid som citychef vil blive brugt på, at besøge alle de butikker, der er medlem af Vores Kalundborg, og derefter vil han kontakte alle dem, der ikke er med, ligeså de større erhvervsvirksomheder, der også burde være en del af Vores Kalundborg.  

Samarbejde er nøglen

Med Svend-Erik Kristensens ansættelse er der ydermere lagt op til et endnu tættere samarbejde med Kalundborgegnens Erhvervsråd. Svend-Erik har nemlig tidligere arbejdet sammen med både Morten Hass Augustsen, der i november sidste år blev ansat hos Kalundborgegnens Erhvervsråd til at udvikle på Kalundborgegnens bymidte. Derudover har han ligeledes tidligere arbejdet sammen med Jens Lerager, der er erhvervschef i Kalundborgegnens Erhvervsråd.

”Det er klart en fordel, at Svend-Erik har arbejdet sammen med både Jens og Morten tidligere, for det handler i høj grad om samarbejde i fremtiden. Derudover kommer Svend-Erik med nye idéer, hver gang vi mødes, og hans erfaring betyder virkelig meget, og betød klart også meget, da valget faldt på ham som ny citychef,”fortæller Brian Sønder Andersen, der er formand for Vores Kalundborg.  


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0