AnnonceLuk annonce
Der er flere penge at søge

19-03-2021

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I begyndelsen af året offentliggjorde bestyrelsen for handelsstandsforeningen ’Vores Kalundborg’, at Købmand Christian Nielsen Borris-Jørgensen og hustru Johanne Borris-Jørgensens mindelegat skulle nedlægges. Af samme grund opfordrede foreningen til, at de borgere, der opfyldte kravene, ansøgte om midlerne. Seks ud af otte borgere, der har søgt, får nu legat fra fonden, men man har sidenhen fundet ud af, at der er flere penge i fonden end hidtil antaget.

Peter Westergaard, der er kasserer i handelstandsforeningen ’Vores Kalundborg’ fortalte onsdag formiddag, at efter at man har fået kontakt til en advokat Aleksander Pilgaard, Sirius advokater på Østerbro i København, er man blevet klar over, at der er endnu flere midler, end de 70.000 kroner, man hidtil troede der var i fonden. Hvor mange oplyses ikke. Derfor opfordrer Vores Kalundborg nu igen til, at flere sender en ansøgning for, at få del i midlerne. 

Flere gode nyheder

Men udover Købmand Christian Nielsen Borris-Jørgensen og hustru Johanne Borris-Jørgensens mindelegat, har man også andre mindelegater, der ligeledes skal nedlægges eller sammenlægges, hvis dette lader sig gøre. Bestyrelsen har, igennem mere end 40 år, flere gange forsøgt, at få ændret fundatserne således, at der er muligt at få uddelt penge fra de i alt seks legater. Hvor mange penge, der er i disse fonde, er ikke oplyst

”Vi arbejder nu på, om dette endeligt kan lykkes, og kan det eksempelvis komme unge fremtidige handelsmænd/kvinder i Kalundborg til gavn, vil det bare være en rigtig god løsning,” siger Peter Westergaard.

Købmand Christian Nielsen Borris-Jørgensen og hustru Johanne Borris-Jørgensens mindelegats formål er at støtte forhenværende købmænd, samt enker eller døtre efter personer, som i mindst 10 år har drevet næringsvirksomhed i Kalundborg købstad, fortrinsvis inden for manufakturhandel.

Ansøgningsfristen til Købmand Christian Nielsen Borris-Jørgensen og hustru Johanne Borris-Jørgensens mindelegat er den 31. maj 2021.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0