AnnonceLuk annonce
Gode råd skal vi kun give, hvis vi bliver bedt om det

30-08-2020

Bent Kristensen er psykoterapeut, og har klinik på Ole Lundsvej i Kalundborg. Her sidder han i Kordilhus, hvor han også har flere projekter kørende. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

De kommer til ham - mænd og kvinder, unge og ældre. I en til tider stresset hverdag med mange forventninger og krav, eller i en traumatisk periode af livet, hvor man har mistet, kan det indimellem være nødvendigt at få et pusterum. At snakke med en, der faktisk lytter, og det gør Bent Kristensen.

Bent Kristensen er uddannet psykoterapeut ved Psykoterapeutisk Institut i København i 2006, og har siden 2007, hvor han åbnede klinik i lokalområdet, arbejdet som psykoterapeut. I sin klinik får han besøg af høj som lav, ung som ældre – fælles er behovet for at snakke med en, der lytter, og når der spørges efter det – giver gode råd.

”Det er aldrig for sent at lave en forandring. Det sker ofte nogle ting, der udløser en fase i livet. Det kan fx være en skilsmisse, et pres fra arbejdspladsen eller sorg. Nogle har også bare brug for at snakke,” siger Bent Kristensen.

Bent Kristensen fortæller ydermere, at mange ikke er klar over, at de i virkeligheden er stressede, når de kommer hos ham.

”De kalder det ikke stress, men arbejdssituationen er tydelig. Der er også nogle, der er i tvivl om deres seksualitet eller nogle, der har mistet, og har svært ved at håndtere det, hvad enten det er en person i ens liv, der er gået bort, en hund eller en kæreste, der er gået fra en. Det hele er tab og sorg, men ikke alle kan håndtere det,” fortæller han, og understreger, at sorg fylder meget for mange mennesker.

”At miste et menneske, man holder af, er svært, det er let at regne ud. Men mister man fx sit job eller en hund, kan man også føle stor sorg, ved jobbet fx, fordi man føler, at man mister sin identitet. Men den slags sorg er mere skjult, og det er farligt. Men sorg skal netop ikke forsvinde, den skal med over og ses på, et andet sted fra.” 

Han fortæller endvidere, at nogle klienter rykker sig hurtigt, mens andre har brug for mere tid. Nogle er kommet hos Bent Kristensen igennem mange år og gør det fortsat. Nogle kommer en gang om ugen, andre en gang om måneden eller hver tredje måned. 

”Det kommer helt an på, hvor de er i deres liv, og hvordan de har det og håndterer deres udfordringer. Hos mig skal man føle sig tryg, og så må man ellers både græde, være stille eller snakke. Jeg lytter og giver gerne gode råd, men kun hvis jeg bliver bedt om det. Gode råd skal vi give andre mennesker, hvis de beder om det, ellers skal vi tie stille,” siger Bent Kristensen

Verden har ændret sig

Verden har ændret sig, og tingene forandrer sig hele tiden. Det er Bent Kristensen også klar over, men han glæder sig over, at folk i dag har lettere ved at står frem med, at de fx ser en psykoterapeut. Derudover mener Bent Kristensen også, at det er blevet legaliseret at sygemelde sig med stress. 

”Jeg kan se en ændring gennem årene. Verden har forandret sig. Presset på arbejdspladsen er større, og man har mindre tid til hjemmet. Men temaerne er de samme. I dag er det blot mere legalt at sige højt, at man har noget man går med, og derfor fx snakker med en psykoterapeut eller lignende. Folk ved godt i dag, at det ikke handler om svaghed, når man sygemelder sig med stress eller opsøger en psykoterapeut. Det er heller ikke pinligt, som det var for 20 år siden for mange,” siger han.

Succeser er gode at samle på

”Succeser er gode at samle på uanset, hvad successen er. Succes er nemlig mange ting.” Sådan lyder det fra Bent Kristensen, og han er ikke i tvivl om, at mange har svært ved netop at samle på successer, og det er en del af problemet.

”Der er mange, der har vanskeligheder ved successer pga. Janteloven, som jeg plejer at kalde Vanteloven -  fordi man er vant til ikke at fremhæve sig selv. Men man skal jo netop fejre, når man har gjort det godt, og det er noget, mange har svært ved, men som de bør lære. Det er vigtigt,” siger han.

Bent Kristensen er også udnævnt til at fungere som bistandsværge, og kører i den forbindelse til Kofoedsminde for at hjælpe, hvor han kan. Kofoedsminde er en specialinstitution for voksne udviklingshæmmede. Lige nu er der omkring 80 beboere på Kofoedsminde, som har fået en dom, eller som er idømt en foranstaltning i et åbent eller sikret miljø.

Bent Kristensen er 62 år, født og opvokset i Kalundborg, og bor i dag, sammen med sin kone, på Ole Lundsvej  21, hvor han også driver sin klinik fra. 

Han kan bl.a. træffes via  www.psykoterapi-kalundborg.dk


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0