AnnonceLuk annonce
Mange forbi til Åbent Hus i Seniorbofællesskab 

22-08-2020

Fredag eftermiddag var der Åbent Hus i seniorbofællesskabet i Klosterengen i Kalundborg. Foto: Gitte Korsgaard

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk 

Seniorbofællesskabet Klosterengen holdte fredag eftermiddag Åbent Hus i fælleshuset på Klosterengen i Kalundborg, hvor de fortalte om deres bofællesskab. Rigtig mange mødte op, og måtte derfor inddeles i hold, da der ikke var plads til alle i fælleshuset. 

Fællesorganisationens Boligforening, FOB, vil gerne gøre opmærksom på det at bo i et seniorbofællesskab sammen med andre ældre mennesker. De inviterede derfor alle interesserede til at kigge forbi deres afdeling i Klosterengen i Kalundborg fredag eftermiddag. Der kom så mange, at de måtte opdeles i tre hold, da der slet ikke var plads i fælleshuset til alle. Mens nogle hørte mere om seniorbofællesskabet inde i fælleshuset, var andre ude og se flere af boligerne i området. 

”Det ser ud til at være en god måde at være sammen på som ældre, og et sted, hvor man kan passe på hinanden. Vi står ikke og skal flytte foreløbig, men på et tidspunkt kunne det godt være noget,” fortæller Mona Gross, der var forbi, fordi hun var nysgerrig og godt kunne overveje den slags i fremtiden.

Også Merete Nielsen var nysgerrig og kiggede derfor forbi, og hun var ligeledes ikke i tvivl om, at det er en god idé med et sådan bofællesskab: ”Det kunne jeg godt finde på. Samværet lyder hyggeligt, og idéen med de mindre lejemål er god. Kommunen kunne godt komme i gang med at bygge noget lignende, det mangler vi."

Forretningsfører for FOB, Christen Mors, var glad for det store fremmøde: ”Vi vil rigtig gerne have, at folk ved, at vi er her, for det tror jeg, at mange ikke har vidst indtil nu, men det er skønt at se, hvor mange, der er kommet forbi i dag. Vi håber, at folk skriver sig på venteliste, hvis de er interesseret i at bo her på et tidspunkt. Det er jo ikke noget, der lige sker nu og her, men ud i fremtiden.”

Seniorbofællesskab er for lejere, der er minimum 50 år, og uden hjemmeboende børn, samtidig skal man være klar til at tage del i fællesskabet med de øvrige lejere. Beboerne mødes bl.a. ugentligt i fælleshuset til kaffe og hjemmebagt kage.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0