AnnonceLuk annonce
En god gerning

22-03-2020

Tanja Døj arrangerede ligeledes skraldeindsamling den 31. marts 2019. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Tanja Døj, der står bag Facebookgruppen Saml Skrald i Kalundborg & Omegn, har tidligere igen og igen opfordret til, at man tager en pose med, når man går en tur, da alle lige så godt kan samle lidt skrald, når man alligevel går forbi det på sin vej. Til trods for COVID-19 opfordrer Tanja Døj stadig til, at vi samler skrald, dog ikke sammen.

Lige nu går rigtig mange mennesker tur forskellige steder og på alle tider af dagen pga. COVID-19, der har sendt børn og unge hjem fra skole og uddannelse og voksne hjem fra job, eller man har pludselig fået hjemmearbejdsplads. Alle motionscentre i det ganske land har lukket ned, ligeså har mange butikker. Derfor går flere end vanligt en tur, og affaldet ligger der jo desværre stadig. Derfor opfordrer Tanja Døj nu til, at vi alle tager en pose med os, når vi går tur, og samler skrald – dog skal vi huske på hygiejnen, specielt i en tid som denne.

”Jeg går med handsker på, det har jeg faktisk altid gjort, også inden hele denne Corona situation. Vi skal heller ikke opfordre til, at folk mødes for at samle skrald. Vi skal derimod samle skrald hver for sig, når vi alligevel er ude med børnene for at få lidt luft, alene på  gåtur eller hvem vi nu går tur sammen med,” siger Tanja Døj, og fortsætter:

”Man kan jo se, at mange er ude i naturen, og så kan man jo lige så godt gøre det. Motionscentrene er lukkede, og det betyder også flere, der går tur, ligesom mange holder fast i, at børnene skal ud og have frisk luft. Mine børns idrætstimer lige nu er gåture. Når man så alligevel går, skader det jo ikke at gøre en god gerning samtidig.”

Tanja Døj håber, at flere vil samle skrald på deres vej i denne tid også, og vil meget gerne, at folk lægger billeder op i Facebookgruppen ’Saml Skrald i Kalundborg & Omegn’, så man kan følge lidt med i hinandens arbejde. 

Lukket genbrugsstation

Genbrugsstationen i Kalundborg er lukket, ligesom tilfældet er for alle andre genbrugsstationer i Danmark lige nu pga. COVID-19. Men det stopper ikke Tanja Døj for at sortere sit affald korrekt.

Jeg ved, at genbrugscentralen er lukket, men jeg sorterer stadig hjemme, og så må man får det afleveret, når de igen åbner. Det er jo ikke en katastrofe, og vi får altså ikke nogen gæster lige nu alligevel,” siger Tanja Døj.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0