AnnonceLuk annonce
50 km af ´Touren´ i Kalundborg Kommune

04-02-2020

Når Tour De France køres i Danmark, besøger rytterne også smukke Kalundborg Kommune den 3. juli 2021.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Når Tour De France køres i Danmark, kommer de forbi både Roskilde, Holbæk, Asnæs, og selvfølgelig smukke Kalundborg Kommune den 3. juli 2021. 

Rytterne kører ind i kommunen i Havnsø, når 2. etape af Tour de France køres i Danmark i 2021. Efterfølgende videre gennem blandt andet Vesterlyng, Eskebjerg, Kalundborg og Kirke Helsinge, inden de alle cykler mod Storebæltsbroen, hvor de afslutter etapen i Nyborg på Fyn. Faktisk vil hele 50 km ud af de 199 km på 2. etape i Danmark blive kørt i Kalundborg Kommune.

I Kalundborg kører rytterne ad Holbækvej, Nørré Alle, Esbern Snaresvej, Klosterparkvej, Bredgade, Elmegade og Slagelsevej inden de følger rute 22 ud af byen. Ydermere vil der være pointspurt til kampen om den grønne pointtrøje i Kalundborg, højst sandsynligt i Elmegade, hvilket betyder, at rigtig mange mennesker også vil overvære det. Ad Rute 22 køres der til Bjerge, hvor der køres over Osvejen mod Bjerge Sydstrand. Herfra køres der igennem Ornum ad Reersøvej, ned igennem Dalby og Kirke Helsinge Strand, og endelig ud af kommunen via Mullerup og Drøsselbjerg.

Unik mulighed for Kalundborg

”Det er jo vildt. Man skal lige huske på, at det er verdens største cykelløb, der kommer. Det sker jo kun én gang i livet. Vi får vist rigtig meget af kommunen frem, herunder vores smukke natur. De kommer til at køre på dyreriste, og de tager turen ind igennem Kalundborg by over Klostertorvet, hvor vi så kan holde folkefest i havneparken og følge dem hele vejen. Vi får virkelig markedsført kommunen her udover, at det jo selvfølgelig er en oplevelse i sig selv. Vi skal fodre dem med information om alle de smukke steder, så de kan fortælle om alt fra Nekselø til hvor femtårnede kirke i Højbyen i Kalundborg. Det bliver oversat til 40 sprog, og er en unik mulighed for at få information ud om vores smukke område,” siger borgmester i Kalundborg, Martin Damm.  

Ruten går gennem seks af regionens kommuner - Roskilde, Lejre, Holbæk, Odsherred, Kalundborg og Slagelse kommuner. Turens 2. etape starter i en af Danmarks ældste byer - Roskilde. Herfra kører rytterne gennem maleriske landskaber langs fjorde og over bakker. Forbi mange af Sjællandske attraktive byer, flot natur og kulturoplevelser, før feltet rammer den 18 km lange slutspurt over Storebæltsbroen til målstregen i Nyborg. 

Tour de France-start i Danmark 2021

  • Åbningsetapen, 2. juli, er en 13 kilometer lang enkeltstart i hjertet af København med Kastellet, Dronning Louises Bro og Amalienborg blandt højdepunkterne
  • Den anden danske etape, 3. juli, er på 199 kilometer fra Roskilde til Nyborg med tre bjergspurter i Nordvest Sjælland og pointspurt i Kalundborg 
  • Tredje etape er på 182 kilometer fra Vejle til Sønderborg 4. juli med pointspurt i Christiansfeld og bjergspurter på Koldingvej samt ved Hejlsminde Strand og Genner Strand


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0