AnnonceLuk annonce
Passionerede elever på biotekmesse

23-01-2020

Hele torsdagen er der biotekmesse i Kalundborghallerne, hvor gymnasieelever fra hele landet bl.a. dyster om årets titel som biotekmester. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I dag er dagen, hvor der atter er biotekmesse i Kalundborghallerne. Her er bl.a. elever fra 2. og 3.g. på ungdomsuddannelser over hele Danmark til stede. Alle dyster om titlen som årets biotekmester, og der bliver frosset bananer, vist robotter frem og en masse andet spændende.

Det er anden gang, at Biotekmesterskaberne afholdes i Kalundborg – der også går under betegnelsen Biotekbyen. Det er Knowledge Hub Zealand og Kalundborg Rekrutteringsalliance, der i samarbejde med bl.a. Novo Nordisk, Novozymes, Equinor Refining Denmark, Kalundborg Forsyning, Lundbeck, Kalundborgegnens Erhvervsråd og Professionshøjskolen Absalon står bag Biotekmesterskaberne. De unge, der deltager, er passioneret omkring deres idéer, og på biotekmessen er standene fyldt med alverdens udstyr til bl.a. at fryse bananer, åbne mælkekartoner osv.

Hans Martin Friis Møller, der er direktør hos Kalundborg Forsyning er imponeret over de unge mennesker, der deltager på biotekmessen, og det giver god mening for hans virksomhed at deltage i biotekmessen, præcis som sidste år.

”De brænder virkelig for det, og har mange spændende idéer, og da vi jo er en del af biotekbyen Kalundborg giver det god mening, at være med i dag. De unge tænker anderledes, end vi gør, og det er spændende og inspirerende at høre om deres idéer. Kalundborg Forsyning er jo faktisk den 3. største biotekvirksomhed i Kalundborg. Alle vores processer er biologiske processer, og derfor er bioteknologi også en hjørnesten for vores produktion,” fortæller han. 

Fra Kalundborg Kommune deltager Allikelund Gymnasium, Kalundborg Gymnasium og Høng Gymnasium og HF. Formålet med eventen er først og fremmest at sætte fokus på de mange spændende uddannelses- og karrieremuligheder inden for bioteknologi i Produktionsdanmark. Biotekmesterskaberne er tænkt som et bidrag til løsningen på den nationale mangel på STEM kompetencer (science, engineering, technology og mathematics). En udfordring, der bliver yderligere forstærket for virksomheder, der har forretningsaktiviteter langt væk fra København og de store uddannelsesbyer i Danmark, og hvor tiltrækning af højtspecialiseret arbejdskraft er helt afgørende.

TV-Kalundborg skriver mere om, hvem der løber med førstepladsen i årets konkurrence senere i eftermiddag.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0