AnnonceLuk annonce
Ny måde at mindes dem, man savner

13-11-2019

Vibeke Munk står bag mindesiden Memento Circle. Foto: Line Kongsted.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Tidligere bedemand, Vibeke Munk har længe arbejdet på at få mindesiden Memento Circle op at køre, og drømmen er nu blevet til virkelighed. Memento Circle er et online mødested for minder om de mennesker, man har kær, men som ikke er her mere.

Når man mister en, man holder af, kan det være svært at holde fast i minderne alene, og derfor har tidligere bedemand Vibeke Munk nu lavet en hjemmeside, hvor man kan lave sin helt egen mindeside.

”Jeg fik idéen for mange år siden, da jeg var bedemand. Jeg havde dog ikke tid på det tidspunkt, men da vi fik solgt forretningen, og gik på pension, gik jeg i gang. Nu handlede det om at gå fra idé til virkelighed, og den proces er svær. Selv nu - to et halvt år efter, er jeg jo ikke helt færdig, men det bliver jeg nok aldrig, for der vil hele tiden komme ændringer,” fortæller Vibeke Munk, og fortsætter:

”Men gennem mine 36 år som bedemand så jeg familier, der havde brug for at få bearbejdet sorgen, og mange familier, i dag, er spredt over et stort geografisk område, og den spredning bliver kun større, og det kan gøre det svært for en person i sorg, der har brug for nogen at dele den sorg med. Hjemmesiden er ment til at samle familier. Her i huset er børnebørnene fx meget interesserede.”

Det fungerer således, at man, som opretter af en mindeside, kan vælge, hvilke andre familiemedlemmer eller venner, der skal kunne tilføje deres minder på side.

”Er du i tvivl om noget, hjælper jeg gerne med råd og vejledning. Tanken er, at Memento Circle kan være med til at bevare de gode minder og dermed være en støtte, når savnet melder sig,” siger Vibeke Munk.

Memento Circle er altså stedet, hvor man skaber et fælles rum til de gode minder om dem, man har mistet. Et sted, hvor der er plads til både ord, billeder og video. Siden er helt ny, og vil i løbet af denne uge stå færdig. 

Har man spørgsmål, er man velkommen til at kontakte Vibeke Munk på kontakt@mementocircle.dkFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0