AnnonceLuk annonce
En god hjælp til uddannelsesvejen

07-11-2019

Der er i disse dage Tour de Uddannelse på de af kommunens folkeskoler, der har udskoling, og torsdag formiddag var det Nyrupskolens tur. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Så er det igen tid til, at Tour de Uddannelses-bussen kører ud til alle kommunens folkeskoler med udskoling. Torsdag formiddag var den bl.a. på besøg på Nyrupskolen, hvor interesserede og veloplagte elever fra 8. og 9. klasse var mødt op i skolens fællesrum til introduktion af de forskellige ungdomsuddannelser.

Tour de Uddannelse handler helt basalt om, at klæde de unge bedre på til at træffe et valg omkring uddannelse, når de er færdig med 9. klasse. De unge synes da også, at det er en god idé, at de får muligheden for at snakke med andre elever fra de pågældende uddannelser, inden de træffer deres valg.

Faktisk har skoleeleverne i 8. og 9. klasse selv, for nogle år tilbage, efterspurgt mere uddannelsesvejledning, og derfor har Kalundborg Kommune de sidste fem år været rundt med Tour de Uddannelses-bussen, hvor alle kommunens skoler med udskoling besøges af den rullende mini-messe, hvor både elever på de forskellige uddannelser samt vejledere og lærere er til stede for at tale med folkeskoleeleverne om deres fremtid.

”Det er en rigtig god idé, dog tror jeg, at 8. klasserne får endnu mere ud af det, end 9. klasserne, da de fleste, der går i 9. efterhånden ved, hvad de vil. Men det gjorde jeg ikke helt i 8. klasse, så der var det klart en ekstra hjælp. Ligesom vi også har været ude de forskellige steder og høre om uddannelserne, fx Kalundborg Gymnasium, Processkolen og Allikelund,” fortæller Marie-Louise Momme, der har besluttet, at hun skal et år i skole i USA efter 9. klasse, og derefter hjem og på gymnasiet.

Veninden Laura Pettersen, der også går i 9. klasse, og selv skal på efterskole, inden gymnasiet kalder, er også enig i, at det er en god idé med Tour de Uddannelse: ”Man får et indblik i de forskellige uddannelser, så ja, det er en god idé.”

Laura Bagge, ligeledes fra 9. klasse, mener også, at de fleste i 9. klasse ved, hvad de skal, men også hun synes om Tour de Uddannelse, hvor de, der er i tvivl, kan få råd og vejledning: ”8. klasse har måske nok mere brug for det, end 9. klasse har, men det er stadig en god idé, for der er jo nogle, der ikke ved, hvad de vil,” slutter hun.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0