AnnonceLuk annonce
Kalundborg 2. billigst med vuggestuepladser

28-10-2019

Foto: Colourbox

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kalundborg Kommune er blandt de billigste i landet, når det gælder priser på vuggestuepladser. Faktisk er der helt op til 10.000 kr. om året i forskel fra kommune til kommune.

Hos nogle kommuner kan der være flere tusinde kroners forskel om året, på trods af at kommunerne ligger side om side. Det viser tal fra Social- og Indenrigsministeriet, skriver DR.dk. Kalundborg og Holbæk Kommune er et godt eksempel på denne forskel. I Holbæk Kommune betaler forældrene nemlig næsten 10.000 kr. mere om året for pasning af de yngste end forældre i Kalundborg. Kalundborg er nemlig en af de kommuner i landet, hvor forældrene betaler mindst for en vuggestueplads. Faktisk er den kun overgået af Fanø, der koster 1.580 kr. om måneden for en vuggestueplads, hvor Kalundborg koster 2.294 kr.

Pris og kvalitet hænger nødvendigvis ikke sammen

Den store prisforskel på vuggestuepladser er bekymrende, siger formanden for Forældrenes Landsorganisation, FOLA, fordi de dyreste pladser ikke nødvendigvis er af højere kvalitet end de billigste.

”Det er et problem, fordi nogle forældre føler, de flytter til en kommune, hvor de kommer til at betale en højere pris, og så har de faktisk fået noget, der måske var ringere, end det de flyttede fra.”

I Holbæk Kommune ser man derimod ikke problemet, da man mener, at pris og kvalitet netop hænger sammen.

”I Holbæk er den høje pris et billede på et højere serviceniveau i forhold til andre kommuner i området. Der er en bedre normering. Der er flere medarbejdere per barn i Holbæk Kommunes daginstitutioner, end når vi sammenligner med en række andre kommuner,” siger Christian Simonsen, der er fagchef i læring og trivsel i Holbæk Kommune, til DR.dk, og fortsætter:

”Pris og produkt hænger sammen, så der er en direkte sammenhæng mellem, hvad det koster at have en daginstitutionsplads og den kvalitet, man køber som forældre.”

Vi vil gerne have lave udgifter for vores borgere

Men Karl-Åge Hornshøj Poulsen (V), der er formand for Børn- og Familieudvalget i Kalundborg Kommune, forklarer derimod den årligt 10.000 kroner lavere pris med, at kommunen dækker en større del af udgifterne.

”Vi gør os umage for ikke at have for mange udgifter for vores borgere. Det gælder både skatteprocenten, som også er en af de laveste i regionen, og vuggestuepladserne,” siger han til DR.dk.

Prisen på daginstitutionspladser fra Social- og Indenrigsministeriet er udregnet således, at prisen er ganget med 11 måneder, men divideret med 12 måneder for at få den gennemsnitlige månedlige takst, fordi forældre ikke betaler for daginstitutionsplads i juli måned.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0