AnnonceLuk annonce
Elever sætter fokus på handicap 

17-10-2019

Snart er det igen tid til Operation Dagsværk. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Den 6. november er det igen tid til Operation Dagsværk, og elever fra forskellige ungdomsuddannelser i Kalundborg stiller sig til rådighed for arbejdsgivere, når de sammen med 15.000 andre elever fra landets ungdomsuddannelser giver en dag af deres uddannelse for, at unge med handicap i Uganda kan få en.

Hvert år rejser tusindvis af elever sig fra skolebænken for at arbejde i den gode sags tjeneste. De arbejder frivilligt på Dagsværkdagen, og siden 1985 har de tjent 165 mio. kr. til børn og unges uddannelse verden over. Operation Dagsværk (OD) er Danmarks globale elevbevægelse. I år samarbejder de med Danske Handicaporganisationer (DH) og Sammenslutningen af Unge Med Handicap (SUMH) om at nedbryde fordomme om handicap i Uganda, og sikre at ugandiske unge med handicaps stemmer bliver hørt.

Dagsværkdagen er altid den første onsdag i november, således kan privatpersoner, virksomheder og offentlige institutioner onsdag den 6. november få mulighed for at hyre en eller flere elever til at udføre et stykke arbejde, og dermed støtte op om projektet. Arbejdet kan fx være rengøring, lagerarbejde, kreative indspark på arbejdspladsen eller noget helt fjerde.

Et værdigt liv for unge med handicap i Uganda

I Uganda lever ca. to mio. unge med et handicap. Mange bliver mødt med overtro og fordomme, og har derfor svært ved at leve et ungdomsliv på lige fod med andre unge. Eksempelvis afslutter 90 procent af de unge med handicap ikke en uddannelse. Med indtjeningen fra Dagsværkdagen vil SUMH og DH skabe et værdigt ungdomsliv for unge med handicap i Uganda. Det skal ske gennem rollemodeller med handicap, kampagner, træning, kompetenceudvikling og optagelse på erhvervsskoler. Tilsammen skal det skabe inklusion og fællesskaber for unge med handicap i Uganda.

Tidligere elev fortæller

I øvrigt havde Kalundborg Gymnasium for nylig besøg af en tidligere elev, Klara, der holdte oplæg på gymnasiet, da hun har valgt at bruge et halvt år af sit liv på at være fuldtidsfrivillig på Operation Dagsværks sekretariat, hvor hun sammen med andre unge sætter fokus på unge med handicap. 

Fakta

Operation Dagsværk - ungdomsuddannelsernes egen udviklings- og solidaritetsorganisation, Danske Handicaporganisationer og Sammenslutningen af Unge Med Handicap arbejder verden over for at sikre mennesker med handicaps vilkår og rettigheder. Privatpersoner, offentlige institutioner og virksomheder kan hyre elever til forskellige jobs onsdag den 6. november, ved at oprette et jobopslag på https://od.dk/dagsværkdagen/jobbanken. Det koster minimum 350 kr. for 5 timers arbejde.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0