AnnonceLuk annonce
Antennelaug følger YouSee problematik

07-10-2019

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kalundborgegnens Antennelaug har længe samarbejdet med YouSee, der nu har valgt at udskifte nogle af kanalerne i deres tv-pakker grundet uoverensstemmelser med Discovery Network. Det gør flere af antennelaugets medlemmer bekymrede, da de endnu ikke har kunne få af vide, hvad det reelt vil betyde for dem i fremtiden. 

YouSee har valgt at udskifte kanaler i deres grund-, mellem- og fuldpakke, fordi de er blevet uenige med Discovery Network, der vil gøre det dyrere for forbrugerne at se deres kanaler. Det har fået konsekvensen, at YouSee har opsagt kontrakten med Discovery Network, og kunderne, på sigt, vil få andre kanaler i deres pakkeløsninger. Dog har Kalundborgegnens Antennelaug, der har kontrakt med YouSee, tillid til, at der kommer en løsning mellem de to parter, og de vil, så snart de ved, hvad der sker i diskussionen mellem YouSee og Discovery Network, give besked til alle medlemmerne via hjemmesiden.

”YouSee har ikke en kontrakt længere med Discovery Network, da Discovery Network har varslet prisstigninger. De har sagt, at nu er det nok mht. at sprede kanaler ud til højre og venstre, folk skal ikke være nødsaget til at købe store pakker og dermed betale mere. YouSee vil væk fra faste pakker, og over i ”bland selv”. YouSee vil gerne have kanalerne, men de vil ikke acceptere, at kunderne skal betale så meget. Vi har en kontrakt med YouSee, og kan ikke bare gå fra den fra dag til dag, og tog vi en anden spiller ind, får vores medlemmer jo bare den prisstigning, som YouSee ikke vil betale for. YouSee kæmper både for dem selv, men i høj grad også for de 1,2 mio. husstande, der har YouSee,” fortæller Ivan Thygesen, der er forretningsfører i Kalundborgegnens Antennelaug, og fortsætter:

”Vi ved, at YouSee har sendt en ny kontrakt til Discovery Network, og så må vi se, hvad det bliver til. Men vi bakker YouSee op, da de jo netop kæmper for en fair pris til kunderne.”

Nogle bliver ramt hårdere end andre

Kanalerne fra Discovery Network, som det handler om, er: Kanal 4, 5, 6 og 9 samt ID, Animal Planet, Discovery, Discovery Science, Eurosport 1 og 2 og TLC. Alle de mennesker, der ser kanalerne på tv, og ikke har internet, har ikke mange muligheder, hvorimod andre kan benytte streamingtjenester i stedet, dog vil det blive en dyrere løsning.

”Det er klart, at det rammer nogle hårdere end andre, hvis det ender med, at de ikke kan blive enige. Men vi har tillid til, at de kommer overens. YouSee hæver eller sænker heller ikke prisen til 1. januar, og mister vi kanaler til den tid, og prisen fra YouSee dermed bliver lavere, vil det selvfølgelig også smitte af på medlemmerne hos os. YouSee vil blot, at kunderen selv kan få lov at bestemme, og selv sammensætte kanalerne, da sportsrettighederne er gået fuldstændig amok mht. priser de senere år. Lige nu kan vi ikke gøre andet end at vente, og vi henviser derfor til, at vores medlemmer slår koldt vand i blodet og ser, hvad der sker,” fortæller Ivan Thygesen. 

YouSee skriver på egen hjemmeside, at kunderne senest i slutningen af november får direkte besked om, hvad ændringerne betyder for netop deres tv-pakke. Der vil dog ingen ændringer være uanset før 1. januar 2020.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0