AnnonceLuk annonce
Hvor blev cykelstien af?

17-06-2019

Der mangler cykelsti mellem Idrætsinstitutionen Aktivarius på Klosterparkvej og Skolen På Herredsåsen. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Vejforlængelsen mellem Herredsåsen og Raklev er i fuld gang, og den omdiskuterede vej får også en cykelsti. Men det ændrer ikke på, at der stadig mangler cykelsti det relativt korte stykke mellem Idrætsinstitutionen Aktivarius på Klosterparkvej og Skolen På Herredsåsen, hvor mange børn og voksne til dagligt færdes. Ydermere vil der kun komme flere brugere i forbindelse med den nye vej. 

Den meget omdiskuterede vej, der kører over Herredsåsen og ud til Raklev, er i fuld gang med at blive lavet, men man har i farten glemt, at der mangler et stykke cykelsti mellem Idrætsinstitutionen Aktivarius på Klosterparkvej og Skolen På Herredsåsen. Det påpeger bl.a. Athina Bruun, der bor på Herredstoften, og som er meget bekymret for, at der mangler cykelsti på et stykke vej, der hver dag benyttes af skolebørn, og som fremadrettet, når vejen står færdig, vil blive benyttet af endnu flere børn og voksne.

”Modsat alle de klager, der er kommet om forlængelsen af vejen fra Herredsåsen/Klosterparkvej til Raklev, er jeg positivt stemt. Jeg glæder mig til, at trafikken bliver fordelt mere i hverdagen, og med det mener jeg, at alle biler ikke både skal op OG ned af Klosterparkvej, men at en del biler kommer fra Raklev, og derfor kun skal den ene vej. Jeg håber det vil lette på trafikken. Men min bekymring er derimod, at når vejen bliver forlænget, og der kommer fint fortov og cykelsti fra skolen og hele vejen til Raklev, hvad så med cykelsti og fortov fra Skolen På Herredsåsen og langs Herredsåsen (det nuværende vej) og til cykelstien på Klosterparkvej bag Aktivarius?” spørger Athina Bruun, der bor på Herredstoften.

Slår selv græsset for at lave sti til børnene

Allerede på nuværende tidspunkt både cykler og går mange børn og voksne denne vej, og de oplever så stor utryghed i forbindelse hermed, at de få grundejere, der bor på Herredstoften, igennem en længere periode har måtte slå græsset til en sti i rabatten ved vejen, for at deres børn kan gå en sikker skolevej. 

”Det er allerede et problem, nu, og når trafikken så bliver mere gennemgående, bliver det sværere at komme sikkert over vejen. Når det regner, har ingen lyst til at gå i det ca. 1 meter høje græs i rabatten, som nogle gående bruger på nuværende tidspunkt. Der er ikke meget plads på vejen til, at to (store) køretøjer kan komme forbi hinanden, men hvad så, når der er en cyklist eller en fodgænger fx med en hund eller barnevogn, så bliver situationen rigtig farlig,” siger Athina Bruun, og fortsætter:

”Jeg har selv gået turen en vinter med høj sne med barnevogn og min lille datter i hånden ved siden af, men hvad skulle jeg gøre, jeg kunne jo ikke gå andre steder. Det var virkelig ubehageligt, og da også tankevækkende, at kommunen gerne vil have, at området skal tiltrække flere børnefamilier, men de kommer da ikke herop, hvis der ikke er trygt for deres børn at færdes.”

Ifølge Athina Bruun, er der plads nok til, at kommunen kan lave en cykelsti på det omtalte stykke vej, men når hun spørger ind til problemet, får hun ikke rigtig noget svar.

Teknik- og Miljøudvalget er klar over det

Jakob Beck Jensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Kalundborg Kommune, er imidlertid klar over, at kommunen har et hængeparti.

”Det er et hængeparti fra den gamle Kalundborg Kommune, og vi ved, i Miljø- og Teknikudvalget, at der mangler cykelsti på den strækning. Så snart vi kan finde nogle penge til det, gør vi det. Men vi kommer helt sikkert til at skulle finde en løsning på det,” siger han.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0