AnnonceLuk annonce
Kalundborg får maskiningeniør-uddannelse

12-04-2019

Rektor Camilla Wang fra Absalon (tv), Jacob Jensen (V), Stine Gry Roland fra Novo Nordisk og Rekrutteringsalliancen, Christian Beenfeldt, Knowledge Hub Zealand og Rekrutteringsalliancen og Rasmus Horn Langhoff (S) (forrest) var i dag på besøg på den kommende byggegrund til det nye campus i Kalundborg. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Folketingsmedlemmerne Rasmus Horn Langhoff (S) og Jacob Jensen (V) var i dag, fredag, i Kalundborg for at kigge på Absalons kommende uddannelsescampus, som netop er vedtaget. Derudover talte de med rektor Camilla Wang fra Absalon, Stine Gry Roland fra Novo Nordisk og Rekrutteringsalliancen samt Christian Beenfeldt, Knowledge Hub Zealand og Rekrutteringsalliancen, om, hvordan man styrker hele det tekniske uddannelsesområde i Kalundborg. Midt i det hele kom nyheden imidlertid om, at Absalon er godkendt til maskiningeniøruddannelsen.

Midt under dagens besøg, der handlede om Kalundborg som biotekby samt det nye campusområde, der skal bygges i Kalundborg, fik deltagerne en glædelig nyhed fra uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers om, at Absalon netop har fået godkendelse til at oprette en ny maskiningeniøruddannelse i Kalundborg, hvilket vakte stor glæde hos deltagerne på dagens møde. 

”Vores mål hos Absalon er at bidrage til at uddanne flere af de ingeniører, som Danmark virkelig mangler. Derfor er vi både glade og stolte over at kunne tilbyde den nye uddannelse i maskinteknologi," siger Absalons rektor Camilla Wang.

Hos politikerne var der også glæde at hente.

“Det er en rigtig glædelig nyhed for hele området. Kalundborg er inde i en meget positiv udvikling, med flere og flere spændende uddannelser. I dag fik vi maskiningeniøruddannelsen til området. Næste mål er, at vi også får en maskinmesteruddannelse til Kalundborg,” siger Rasmus Horn Langhoff, formand for Folketingets Uddannelses- og Forskningsudvalg 

“Kalundborg som uddannelses-by var ikke noget, som mange troede på for blot få år siden. Med den nye ingeniørlinje på Absalon bliver det for alvor slået fast, at Kalundborg bliver en uddannelsesdynamo for hele regionen i forhold til videregående tekniske uddannelser. Det passer rigtig godt sammen med områdets mange industrier, som kan aftage de nye studerende både under og efter endt uddannelse. Så det er en glædens dag for hele området,” siger Jacob Jensen, finansordfører for Venstre.

Kalundborg som biotekby

Besøget i Kalundborg handlede om Kalundborg som biotekby og fremtidens muligheder, og man var en tur forbi den kommende byggegrund, hvor campus skal ligge.

Med på besøget var også rektor Camilla Wang fra Absalon, Stine Gry Roland fra Novo Nordisk og Rekrutteringsalliancen samt Christian Beenfeldt, Knowledge Hub Zealand og Rekrutteringsalliancen.

Kalundborg kan noget særligt

Der blev talt meget om, hvilke andre uddannelser, der evt. også kunne passe ind i campusmiljøet, der gerne skal stå færdig til januar 2021. Ydermere fortalte Camilla Wang og Christian Beenfeldt, at man regnede med omkring 1.000 studerende på campus.

Alle deltagere var enige om, at Kalundborg kan noget særligt, hvad angår praksis for de studerende, idet man her er tæt på industrien på en helt anden måde. Ligesom virksomhederne i byen arbejder sammen på kryds og tværs, præcis som man ser det med Kalundborg Symbiose.

Alle deltagere mente ydermere, at om 3-5 år er Kalundborg et sted, hvor der er prestige i at tage sin uddannelse, fordi der er så unikke muligheder i byen.

”Kalundborg skal ikke være nr. to, når man vælger. Det skal i stedet handle om, hvad man vil fokusere på som studerende. Vil man forskning, eller vil man tæt på industrien. Praksis eller teori, og vi er bedst til praksis herude,” siger Christian Beenfeldt.

Til december tages første spadestik til Absalons nye Campus Kalundborg, der blandt andet skal rumme uddannelserne til bioanalytiker og diplomingeniør i bioteknologi. Det nye Campus Kalundborg kommer til at ligge ved Stejlhøj, på en fem hektar stor grund, der er i umiddelbar nærhed til Novo Nordisk, Novozymes, NNE og den nyligt indviede station i Biotekbyen - Kalundborg Øst.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0