AnnonceLuk annonce




Kunst fra hjertet

30-10-2018

Kunstner Maja Lisa Engelhardt afslørede i dag sine kunstværker på Raklev Skole i Kalundborg. Foto: Gitte Korsgaard

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Raklev Skole har tidligere på året modtaget Lærerstandens Brandforsikrings Kunstlegat på kr. 100.000, og kunstner Maja Lisa Engelhardt blev valgt til at lave fire relieffer til skolen. De blev i dag afsløret på Raklev Skole ved en festlig begivenhed, hvor bl.a. kunstneren, der normalt bor i Paris var mødt op.

Da Raklev skole tidligere på året fik tildelt 100.000 kr. til at skabe skolekunst, var det kunstneren Maja Lisa Engelhardt, der selv er fra Raklev og har gået på skolen, men i dag bor i Paris, der blev valgt til at lave udsmykningen til skolen. 

Skolen var blandt tre skoler, der nåede gennem nåleøjet blandt 37 ansøgere. Maja Lisa Engelhardts fire værker sætter fokus på årstiderne, og hendes egne minder fra skolen. De fire relieffer af Maja Lisa Engelhardt blev afsløret af kunstneren selv samt elever, forældre og lærere, ligesom sognepræst i Raklev Kirke, Helle Brink, der også har gået på Raklev Skole, var med til begivenheden. 

Skoleleder, Mette Jacobsen, bød velkommen, og både sognepræst, en repræsentant for LB Kunstlegat samt kunstneren, Maja Lisa Engelhardt, sagde alle et par ord. Maja Lisa Engelhardt fortalte bl.a., at hun selv havde gået på Raklev Skole, og at området stadig er hendes hjemsted til trods for, at hun rejser rundt i hele verden, og bor i udlandet. De fire relieffer forestiller skolevejen til skolen på de fire årstider, og i den forbindelse fortalte både kunstner og sognepræst eleverne om deres skolevej til Raklev Skole i sin tid

”Det her er noget helt særligt. Jeg bor i Paris, men jeg har også et hus i Eskebjerg, og selv om jeg rejser ud i verden, er det her min egn, og det er rart at vide, at der er ét sted, der er mit hjemsted. Jeg blev helt rørt, da børnene sang, det vækkede minder, og jeg er meget beæret over, at jeg har fået mulighed for at lave reliefferne til skolen,” siger Maja Lisa Engelhardt, og tilføjer til børnene:

"Det gode ved relieffer er, at dem må man røre ved modsat et malerie fx."

Efter talerne var der kage til alle børnene, for at fejre de fine kunstværker, der nu pryder Raklev Skoles hvide vægge. Både kunst og kage vakte stor glæde.

Ud over Raklev skole har Hans Rømer Skolen og Højelse Skole også hver fået tildelt 100.000 kr. fra Lærerstandens Brandforsikrings Kunstlegat.

Fakta:

  • Det er fjerde år, der uddeles penge til kunst i skolerne. Uddelingerne er en del af LB Foreningens arbejde for at understøtte kunst og undervisning. LB Foreningen donerer hvert år op til 3 x 100.000 kroner til skolekunst-projekter, der inddrager elever og samtidig skaber et varigt værk af kulturel og kunstnerisk værdi.  
  • LB Foreningen er hovedaktionær i LB Forsikring A/S.
  • LB Forsikring A/S består af forsikringsgrupperne Lærerstandens Brandforsikring, Bauta Forsikring og Runa Forsikring. 


Klik her for at se billeder



Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0