AnnonceLuk annonce
Koloni: Mødrehjælpen gentager succesen

16-06-2021

Mødrehjælpen Kalundborgs koloni 2020. Arkivfoto: Privatfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@etv-kalundborg.dk

Sidste år sendte Mødrehjælpen i Kalundborg familier på koloni for første gang. Glæden var stor, og de gentager derfor succesen med endnu en koloni i juli på Ugerløse Feriecenter og Campingplads.

Da Mødrehjælpen i Kalundborgs koloni for familier blev en stor succes sidste år, har de besluttet at gentage succesen, oven i købet vil kolonien være større i år, da så mange gerne vil være med.

”Vi har valgt at afholde koloni for vores unge forældre med små børn endnu en gang, da det var en succes sidste år. I år har vi ydermere endnu flere deltagere. Hver familie får tre eller fire døgn med alt betalt på Ugerløse Feriecenter og Campingplads, hvor de bor i en lille lejlighed med balkon,” fortæller Inge Berg-Hansen, der er formand for Mødrehjælpen i Kalundborg. 

Kolonien begynder for de første familier den 31. juli, og slutter for de sidste familier den 14. august. Hver ophold varer 3-4 dage, og der er fire familier med børn under hvert ophold på Ugerløse Feriecenter og Campingplads.

Det er et stort logistikarbejde, og vi arbejder jo alle frivilligt. Men til gengæld har vi nogle virkelige gode samarbejdspartnere i kommunen, herunder sundhedsplejersker og Homestart, ligesom Kvickly i Kalundborg er søde til at køre ud med mad til kolonien, og i det hele taget er meget hjælpsomme,” fortæller Inge Berg-Hansen, der slet ikke er i tvivl om, at kolonien er hele det hårde arbejde værd.

”Forældrenes eneste opgave er at passe deres børn og hygge om dem, så skal vi nok forkæle forældrene. De er alle valgt ud, fordi de trænger til at komme ud af byen af den ene eller anden årsag. Man snakker meget om ældre, der er ensomme, og det er der desværre også mange, der er, men der er altså også unge, der er ensomme. Hvis man fx er alene med en lille baby, og ikke har et netværk, så kan man være meget ensom, og på kolonien finder de bl.a. gode venner også,” fortæller Inge Berg-Hansen, og fortsætter: ”Jeg ved fra evalueringsskemaerne fra sidste år, at kolonien har betydet rigtig meget for mange af dem, der deltog. De følte, at de havde fået omsorg, og så er det det hele værd.”

Mødrehjælpen Kalundborg sælger børnetøj og forskellige babyting i forretningen i Kordilgade i Kommune, og her tjener de penge, som de bl.a. bruger på kolonien. Derudover har Kalundborg Kommune tildelt foreningen penge via paragraf 18 midler. 


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0