AnnonceLuk annonce
Ny butik i forbindelse med DM i Skills

18-03-2021

I Skills butikken, der åbner til april i Hovedgaden i Høng, skal der være mulighed for at se, hvad de forskellige uddannelsesinstitutioner kan byde på. Modelfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Til april 2022 bliver der afholdt DM i Skills. Centrum for begivenheden bliver den nye Kultur- og Bevægelsespark i Høng og området omkring. I den forbindelse åbner der en ny butik i Høng allerede dette forår – nemlig en Skills butik, der har til formål at få flere unge til at søge en faglig uddannelse. 

Det bliver en meget stor opgave, når omkring 50.000 tilskuere gæster Høng over tre dage i april 2022 for at opleve godt 300 unge fra 45 forskellige fag, kæmpe om DM i Skills. Men inden da har Kalundborgegnens Erhvervsråd sammen med en række uddannelsesinstitutioner valgt at åbne en Skills butik til april, hvor unge, deres forældre og alle andre interesserede, kan komme forbi og lære mere om, hvad de forskellige uddannelser i kommunen kan tilbyde.

”Butikken åbner til april i Høng Hovedgade, hvor Eiland E-linstallation tidligere har haft forretning. Tanken er, at det skal være en butik, hvor alle de håndværkervirksomheder og uddannelsesinstitutioner i kommunen kan komme og vise, hvad det vil sige at tage netop den uddannelse,” fortæller Jens Lerager, der er erhvervschef i Kalundborgegnens Erhvervsråd.

Vi skal vise, hvad vi kan i Kalundborg

Jens Lerager fortæller, at hele idéen er, at man skal vise, hvad man kan uddannelsesmæssigt i Kalundborg og omegn: ”Der er fokus på færdigheder og på det praktiske arbejde. Vi vil sørge for aktiviteter, og planen er, at vi holder åbent alle eftermiddage i ugens hverdage, hvis vi kan få det til at passe. Vi håber, at vi kan få rigeligt med aktiviteter, og det tror jeg faktisk godt, at vi kan. Det kan være én uge, hvor der fx er tømrervirksomhed, en anden uge noget helt andet osv. Det handler om at få folkeskolen tættere på erhvervslivet." 

Det er Kalundborgegnens Erhvervsråd samt en stribe uddannelsesinstitutioner, der står bag den kommende butik i Høng.

”Vi skal, med butikken, have flere til at opdage, hvad man kan komme til at arbejde med af spændende ting i vores lokalområde, og samtidig skaber vi forhåbentlig mere liv i byen,” siger Morten Hass Augustsen, der er projektleder ved Kalundborgegnens Erhvervsråd.

Indtil nu har både Høng skole, EUC Nordvestsjælland, ZBC Slagelse, Knowledge Hub Zealand, Høng Erhvervsforening og Bagger Låse og Alarm engageret sig i projektet med Skills butikken i Høng sammen med Kalundborgegnens Erhvervsråd.

Kalundborg satser på uddannelse

Med over 50.000 besøgende er der lagt op til et stort event, når DM i Skills 2022 afholdes i Høng. Fra hele landet valfarter de dygtigste elever for, at konkurrere om at være bedst inden for deres fag. DM i Skills også er en rekrutteringsplatform for unge mennesker. At eventet skal afholdes i Høng passer fint sammen med den meget klare satsning på uddannelse i kommunen. En satsning, der relaterer sig til regionens målsætninger, der lyder på, at mindst 25 procent af ungdomsårgangene vælger en ungdomsuddannelse i 2020, og minimum 30 procent i år 2030.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0