AnnonceLuk annonce
Brobygning på Processkolen via YouTube

12-03-2021

Marie, der er elev på processkolen, bliver, i videoen, fulgt rundt på Processkolen, hvor man ser hende prøve diverse ting i forbindelse med uddannelserne lager og transport, elektriker samt procesoperatør.

kontakt@tv-kalundborg.dk

På denne tid af året plejer der at være ekstra liv på Processkolen i Kalundborg, når kommunens 8. klasser er i brobygning og prøver skolens forskellige erhvervsuddannelser. Det er ikke muligt i år, så i stedet er brobygningen rykket online, hvor folkeskoleeleverne følger et skræddersyet brobygningsforløb på YouTube.

Siden slutningen af februar har de første folkeskolelever prøvet det nye brobygningsforløb på Processkolen, hvor de på video følger eleven Marie, som er rundt på Processkolen for at prøve uddannelserne lager og transport, elektriker og procesoperatør. Her bliver hun stillet i alt 10 opgaver, som eleverne hjemmefra skal hjælpe hende med at løse. Lige fra hvordan man bedst kører en truck, til hvordan man regner massefylden af en cylinder ud. 

Det er uddannelsesleder Jannik Holbech Rasmussen og vejleder Michael Gransøe, som står for at afvikle forløbet, og Jannik Holbech Rasmussen er utrolig glad for, hvordan de første klasser har taget det til sig: ”Det har været spændende at føre denne idé ud i livet og lave et virtuelt brobygningsforløb, som er plug’n’play. Vores ’test-elev’ Marie har jo været ude for at prøve tre af vores uddannelser, og det har været fantastisk at se, hvordan 8. klasserne lever sig ind i det, når de ser hende bevæge sig rundt på Processkolen,” siger han, og fortsætter: ”På den måde lærer de om mulighederne her på Processkolen, hvor de både kan tage en erhvervsuddannelse eller vælge EUX, hvor de bliver student og faglært på samme tid.”

Også Marie selv syntes, det var sjovt at prøve uddannelserne og blandt andet lære, hvordan man kører truck, brygger øl og skifter sikringer. Igennem de dage, hvor brobygningsforløbet blev optaget, fik hun et utrolig godt indtryk af, hvordan der både er teoretisk og praktisk undervisning på Processkolen: ”Det var virkelig sjovt, selv om jeg vist dummede mig lidt undervejs, lærte jeg utrolig meget på både lager og transport, elektriker og procesoperatør – fx at man kan tage nogle af uddannelserne med EUX. Det overraskede mig positivt, at man på den måde også kan blive student, og at uddannelserne på Processkolen åbner så mange døre. Lærerne var utrolig gode til at gøre det forståeligt for mig, og det er fedt med den praktiske del af uddannelserne - det gør, at teorien sidder meget bedre fast,” fortæller Marie.

Forløbet bliver rullet ud til folkeskolerne i Kalundborg i løbet af de næste uger, så de alle vil kunne følge Marie prøve lager og transport, elektriker og procesoperatør og dermed få en smagsprøve på de uddannelser foran skærmen i klassen. På Processkolen kan man udover de tre uddannelser også tage grundforløbet til elektriker og tømrer og uddannelsen til industrioperatør, hvor næste opstart er august 2021.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0