AnnonceLuk annonce
Et Kalundborg for alle

27-04-2019

Yvonne Owusu-Kyere og George Bonney er flyttet til Kalundborg fra London, og var med på velkomstturen for tilflyttere til kommen i dag. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I dag var godt 70 tilflyttere på velkomsttur med Kalundborg Kommune, hvor bl.a.. borgmester Martin Damm var en af guiderne på turen, og det var en bred gruppe, der var repræsenteret.

Lørdag formiddag mødtes borgmester, Martin Damm, direktør ved Kalundborg Kommune, Michel vand der Linden ogudviklingskonsulent i bosætningsteamet, Susanne Brix, i Kalundborg Havnepark, med godt 70 nysgerrige tilflyttere til Kalundborg Kommune, der sammen skulle på tur ud i kommunen. Alle var repræsenteret – fra de yngste til de ældste.

Kalundborg Havnepark, Vesterlyng, Havnsø og en sejltur forbi Nekselø og Sejerø var, hvad Kalundborg Kommune havde på programmet for de mange interesserede tilflyttere lørdag formiddag og eftermiddag. Stemningen var god, og der blev snakket livligt efter, at Carsten Nielsen fra Havnsø Lokalråd og Ole Jørk Olsen fra Havnsø Museumsværft havde fortalt lidt om aktiviteterne i området, og om vigtigheden af at deltage i sit lokalsamfund, hvis man ønsker at være en del af det.

Årsagerne til at flytte til(bage) til Kalundborg er mange. Nogle er oprindeligt fra byen, andre har børnebørn i byen. Nogle har haft sommerhus i området, og flytter nu teltpælene. Andre har intet tilhørsforhold, men er kommet til Kalundborg pga. job, eller fordi, de synes, at det så skønt ud og elsker naturen. Årsagerne spænder bredt, og det gør alderen på tilflytterne også, ligesom hvor de er fra. På turen var der både danskere, indere, nogle fra Finland samt England/Ghana.

Yvonne Owusu-Kyere og George Bonney er oprindeligt fra Ghana, men har boet i London, hvor hun er sygeplejerske og han arbejder med it. De er nu flyttet til Kalundborg, fordi Danmark var på deres liste over lande, som de gerne ville bo i, og Kalundborg blev det naturlige valg pga. naturen og muligheden for at få job

”Vi har en liste med lande, og Danmark var på den. Vi har været i København, men kan meget bedre lide det herude. Vi elsker naturen, og folk er rigtig søde herude,” siger George Bonney.

En anden, der er flyttet til Kalundborg er Susanne Markdal fra Glyngøre. Hun er 62 år, og lige påbegyndt uddannelse.

”Jeg er havnet i Kalundborg pga. kærligheden. Min mand har hus her, og jeg i Glyngøre. Vi besluttede, at vi skulle bo sammen, og det blev altså i Kalundborg lige nu. Nu giver jeg det en chance, og jeg har netop fået voksenelevplads i Kalundborg Kommune, så det er jeg meget glad for. Jeg elsker også naturen her, den er meget smuk, ligesom den er, hvor jeg kommer fra, men jeg synes ikke, at byen er så pæn med industrien, men det er jo en del af udviklingen, jeg ved det godt, og jeg er også imponeret over industrien herude og ikke mindst den grønne omstilling,” fortæller hun. 

Derudover var der også en ung finsk familie med på turen. De er flyttet til Kalundborg for et halvt års tid siden pga. job, og befinder sig godt i byen, hvor børnene går i skole og børnehave. Der er omkring et halv års tid tilbage af kontrakten med Ørsted, men familien fortæller, at de godt kunne godt finde på at blive i Kalundborg længere, fordi de er glade for det. En anden lille familie er flyttet til Kalundborg fra Holbæk, mens jobbet stadig er i Holbæk.

”Min mand er fra Herlev, og jeg er oprindelig fra Kalundborg, men har været væk fra byen i 31 år, og så er det altså lidt mærkeligt at vende tilbage, men vi er glade for det,” fortæller Susanne og Benny begge to, og understreger, at de er imponerede over kommunens arrangement. ”Det er et fantastisk arrangement, det er der ikke mange kommuner, der gør.”

Også Majbritt er vendt tilbage til hjemstavnen med sin mand og søn. De har boet mange år på Amager, hvor hendes mand er fra, og i øvrigt altid har boet.

”Folk herude er super flinke og hjælpsomme, og meget mere åbne, end i storbyen. Vi har alllerede fundet os godt til rette. Vi boede i otte år i en ejendom, hvor vi kun hilste på naboen. Herude har vi allerede snakket med både naboer og genboer osv., og nu er vi spændte på at se, hvor meget der sker herude."Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0