AnnonceLuk annonce
Regnvand giver problemer i kloakkerne

20-02-2020

Masser af regnvand giver udfordringer for Kalundborg Forsyning. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Regn og højvande giver nu problemer i kloakkerne flere steder. ”Vi kan ikke kæmpe mod naturen,” siger Kalundborg Forsyning, som har alle pumper kørende.

Regn, regn og atter regn, og højvande i fjorden over flere dage, gør at vandet i Kærby Å er steget, så det flere steder er lige ved at løbe over sine bredder, det bevirker bl.a. at vandet også løber baglæns ind i pumpestationerne hos Kalundborg Forsyning, og på den måde belaster kloaksystemet.

”Der er kommet rigtigt meget regn den senere tid, og samtidig har det været ekstremt højvande i fjorden i flere dage, så løber vandet baglæns ind i Kærby Å og på den måde finder vej baglæns ind i kloakkerne, det er egentligt det som volder problemer, og lige nu er det værst i Engvejskvarteret,” forklarer Jørgen Skafte, projektleder ved Kalundborg Forsyning, og fortsætter,

”På Ærtevangen i Rørby har åen været gået over sine bredder og der står meget vand på markerne. På vores pumpestation på Ærtevangen er der normalt 80 cm. i pumpesumpen, og lige nu er den over seks meter, og det er ikke bare meget, det er alt for meget. Vi har alle pumper kørende, så vi gør alt det vi kan, men vi kan ikke kæmpe mod naturen. Som det ser ud lige nu, så er vandstanden i fjorden faldende og vandet i Kærby Å løber ud nu, så vi håber på det bedste.

Klaus’ Kloakservice var torsdag morgen kaldt til en adresse i Engvejskvarteret hvor der var problemer med at komme af med vandet, men man kunne blot konstatere at kloakkerne var helt fyldt med vand.

meteorologerne lover nogenlunde tørvejr fredag, mens der kommer mere regn lørdag.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0