AnnonceLuk annonce
De første elementer til perronen på Station Øst er på plads

22-10-2018

Der er stor aktivitet på byggepladsen ved Station Øst. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Den nye Station Øst på Stejlhøj tager mere og mere form, nu er de første elementer til selve perronen lagt. Der er indsat togbusser mellem Kalundborg og Svebølle frem til og med søndag.

Der er mere end hektisk aktivitet på byggepladsen på Stejlhøj i Kalundborg, hvor entreprenørerne er godt i gang med opførelsen af den nye Station Øst.

Store og små gravemaskiner, en betonkanon, lifte, en gummiged, store lastbiler, og så rigtigt mange folk i selvlysende arbejdstøj, det er billedet når man besøger byggepladsen på Stejlhøj, men selv om det ude fra kan virke hektisk, så er der helt styr på opgaverne, og den nye station tager mere og mere form.

I sidste uge begyndte entreprenørerne at lægge selve elementerne til perronen, en strækning på 160 meter, som skal stå færdig sidst på ugen, derefter skal der køres test med et tog forbi perronen, inden strækningen igen frigives til almindelig togtrafik. Fra på mandag skulle togtrafikken være normal igen, indtil da køres der med busser mellem Kalundborg og Svebølle stationer.

Andre steder på byggepladsen er folk i gang med at lægge beton ud til den rampe der gør det muligt for gangbesværede at komme fra det højere liggende areal med p-pladser og ned på selve perronen, andre er i gang med etablering af fundamentet til gangbroen som skal gå hen over skinnerne og ind på Novo sitet.

Også parkeringsarealerne og fortov tager mere og mere form, men det hele skal også stå færdigt først i december, der er planlagt indvielse af Station Øst d. 9. december 2018.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0