AnnonceLuk annonce
Video: Sigøjnerjazz og luftguitar – for børn

20-01-2020

Den 2. februar er der familiekoncert på Musisk Skole Kalundborg.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Kan man virkelig spille så hurtigt på guitar, at der springer gnister, og køre så hurtigt i hestevogn at den brænder? Ja, det siger i hvert fald historien om den omrejsende musikant Django, som trioen Papa Kotji med fuld skrue på guitar og følelser spiller og fortæller til denne familiekoncert søndag den 2. februar. 

Med i bandet er et fantastisk instrument – en meget stor balalajkakontrabas. I 1930’erne skabte guitaristen Django Reinhardt den franske stilart ”swing manouche", også kaldet sigøjnerswing. Det er som regel glad og munter musik. 

Allerede som dreng var han så dygtig på banjo og guitar, at han begyndte at tjene penge på at spille for folk. Men en nat opstod en brand, og Django blev forbrændt på sin venstre hånd, og kunne nu kun spille med to fingre. Lægerne sagde, at han ikke ville komme til at spille musik igen, men Django lærte sig selv at spille med to fingre. Han blev utroligt dygtig, og det lød anderledes og spændende. Det blev en helt ny musikstil. Den historie har Papa Kotji lavet en sjov koncert over. Koncerten er en del af kommunens familiekoncerter arrangeret sammen med ”Levende Musik i Skolen”. 

I Kalundborg kommune oplever alle børn i skolen en koncert hvert årog nogle af musikgrupperne laver vi også koncerter med i weekender – så kan familien deltage sammen,” fortæller arrangøren Søren Vind.

Den 1. marts er der endnu en familiekoncert. Denne gang med Casper Mikkelsens Jazzband, hvor der i høj grad bliver spillet på jungletrommer.

Familiekoncerten på Musisk Skole søndag den 2. februar begynder kl. 14. Billetter kan købes ved indgangen eller på kalundborgbib.dk.

Django - The True Story from Jesper Lund Jakobsen on Vimeo.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 0