AnnonceLuk annonce
Drop ind fra gaden og bliv døbt

20-09-2019

Lisbeth Dyxenburg, Raklev Kirke, Christina Morsing, Bregninge, Bjergsted og Alleshave Kirker, og Annika Rasmussen og Morten Pedersen, Vor Frue Kirke, er fire af de syv sognepræster, der er til stede fredag d. 27. til Drop-in-dåb. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Det er aldrig for sent at blive døbt. Fredag den 27. september kl. 17-20, kan du komme direkte ind fra gaden og blive døbt i Vor Frue Kirke, Kalundborg.

Det er aldrig for sent at blive døbt. Tænker du på at blive døbt? Vil du gerne døbes uden stort ståhej og forudgående planlægning, så er det muligt i Vor Frue Kirke, fredag d. 27. september mellem kl. 17-20.

”Det er forholdsvis nyt i Danmark at man kan komme lige ind fra gaden og blive døbt, der er kun få andre steder man har prøvet det, og nu prøver vi det af her i Kalundborg,” fortæller Lisbeth Dyxenburg, Raklev Kirke, der også oplyser at man altid kan kontakte sin præst og få en aftale en helt almindelig hverdag.

Fredag d. 27. er der også aftenåbent i byen, og her vil et par af præsterne i Kalundborg Provsti være til stede i gågaden med en stand, hvor de vil informere om Drop-in-dåb samme dag, som vil foregå i Vor Frue Kike.

I kirken får man en kort snak med en af præsterne, og kordegen ordner det formelle. Selve dåben foregår ved døbefonten med det samme ritual som alle andre dåb i folkekirken. Bagefter byder kirken på en forfriskning og en dåbsgave, og den døbte går fra kirken med sin dåbsattest i hånden det hele tager bare ca. en time.

Det formelle:

Du må ikke tidligere være døbt • Du skal have dansk CPR-nummer • Du skal medbringe billedlegitimation • Kommer du alene stiller frivillige gerne op som dine dåbsvidner, men du kan også selv have faddere med (minimum 2 stk.) • Hvis det er et barn, der skal døbes, skal forældretilladelse og dokumentation vedr. forældremyndighed foreligge.

Det er præsterne Lisbeth Dyxenburg, Raklev Kirke, Christina Morsing, Bregninge, Bjergsted og Alleshave Kirker, Annika Rasmussen og Morten Pedersen, Vor Frue Kirke, Søren Sievers, Røsnæs Kirke, Mogens Winther Hvidring, Nyvangskirken, og Mie Møller Jeppesen, Tømmerup Kirke, som har arrangeret Drop-in-dåben.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0