AnnonceLuk annonce
Robotteknologi skal få flere til at vælge erhvervsuddannelser

05-03-2020

Michael Gransøe fra Processkolen forklarer eleverne om robotarmen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

På Processkolen i Kalundborg er man i øjeblikket i gang i et ganske særligt brobygningsforløb med elever fra kommunens folkeskoler. Onsdag var 8. A fra Skoloen på Herredåsen forbi for at blive klogere på robotteknologi.

Der er nok ingen tvivl om at robotteknologien er kommet for at blive. På Processkolen i Kalundborg undervises elever i robotter, derfor var det helt naturligt at det netop var robotteknologi som skulle på skemaet, da 8. A fra Skolen på Herredsåsen var fobi onsdag i denne uge. Eleverne er i gang med et såkaldt brobygningsforløb, hvor de besøger forskellige skole for på den måde at blive klogere på uddannelsesmulighederne efter folkeskolen.

På Processkolen var der fokus på Procesoperatøruddannelsen, hvor eleverne fik lov til at arbejde med de små robotter, med navnet Dobot, en 4 akset skrivebords robotarm, som med dens størrelse og brugervenlighed er velegnet til undervisningsbrug. Logisk opbygget og nem at komme i gang med. Robotten har en række udskiftelige værktøjer, blyant holder, sugekop, gribeklo og 3d printer. Eleverne arbejde med sugekoppen, hvor den skulle programmeres til at flytte nogle klodser.

”De lærer at kode robotten, og det kan de inden kl. er 11, de kom kl. 8,” fortæller Michael Gransøe, studievejleder på Processkolen, der også fortæller at eleverne er så opslugt at de små robotter, at de stort set ikke har tid til at holde pause.

Kalundborg Kommune ligger over gennemsnittet

Flere af eleverne i Kalundborg Kommune søger ind på en erhvervsuddannelse efter folkeskolen end landsgennemsnittet.

”I gennemsnit søger mellem 25 og 27 % ind på en erhvervsuddannelse efter folkeskolen, men i Kalundborg Kommune er vi over 30 %, vi er faktisk dygtige til det her, ikke mindst i kraft af de store virksomheder vi har i kommunen,” fortæller Michael Gransøe.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0