AnnonceLuk annonce
Pris til pædagog

01-07-2020

Der blev leget på legepladsen efter, at pædagog Malene Koksby Hansen modtog sin pris onsdag formiddag. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Pædagog Malene Koksby Hansen, Eventyrhuset i Kalundborg modtog onsdag formiddag Novo Nordisk Fondens Naturtematiske Pædagogpris 2020 på legepladsen ude foran Eventyrhuset i Kalundborg.

Onsdag formiddag var både børn og pædagoger klar til, at Michael Gravesen, direktør ved Kalundborg Kommune, skulle overække Novo Nordisk Naturtematiske Pris til Malene Koksby Hansen, der er pædagog på Rødderstuen i Eventyrhuset i Kalundborg. 

Pædagogisk teamleder i Eventyrhuset, Elisabeth Gothart, bød velkommen og fortalte samtidig, at hun er meget stolt over, at Malene Koksby Hansen har fået prisen. Herefter gav hun ordet til direktør ved Kalundborg Kommune, Michael Gravesen. Han understregede i sin korte tale, at prisen er en anerkendelse af hele institutionen, men i særdeleshed af Malene Koksby Hansen.

”Når nogle rækker op, som et fyrtårn, og gør noget ekstra og noget særligt, skal det anerkendes, selv om det selvfølgelig er en fælles indsats,” siger Michael Gravesen.

Efter Michael Gravesen, talte Pia Overvad Hansen, områdechef Nord, kort. Hun glædede sig ligesom Elisabeth Gothart over, at den fine pris er gået til Malene Koksby Hansen, og overrakte en check til Eventyrhuset fra de andre børnehuse i området. Endelig takkede Malene Koksby Hansen for den fine pris, og fortalte, at man havde store planer med pengene, der følger med prisen.

Vilde planer

”Vi har vilde planer. Vi vil gerne lave et laboratorium på legepladsen til glæde for alle børn i alle aldre her i huset. Så det håber vi at få op at stå. Men nu skal vi ikke snakke mere, for vi vil hellere lege,” sagde Malene Koksby Hansen til alle børnene, der pænt sad på græsset og lyttede, mens de spiste en sodavandsis – noget de ellers normalt ikke spiser i institutionen.

Herefter tog Malene Koksby Hansen sine rødder-assistenter og alle børnene fik lov til at blæse sæbebobler, lave slushice og forme kartoffelmel ude i det fri.

Om Novo Nordisk Fondens Naturtematiske Pædagogpris 

Novo Nordisk Fondens Naturtematiske Pædagogpris er målrettet engagerede og dygtige pædagoger, der i daginstitutioner giver børn positive oplevelser med natur, tal og teknologi. 

Prisen består af en sum på 100.000 kr., hvor 50.000 kr. er en personlig pris, og institutionen modtager de øvrige 50.000 kr. Institutionens andel skal anvendes til udvikling af det pædagogiske arbejde med det naturfaglige læreplanstema, eksempelvis indkøb af udstyr til teknik- eller naturundersøgelser, opgradering af lokaler/udeområde eller efteruddannelse. Prisen uddeles til en pædagog eller et team efter indstilling fra lederen.

Om Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden er en dansk erhvervsdrivende fond med to hovedformål: 1) at udgøre et stabilt fundament for den erhvervsmæssige og forskningsmæssige virksomhed, som drives af selskaberne i Novo Gruppen; og 2) at yde støtte til videnskabelige, humanitære og sociale formål.

Fondens vision er at yde et betydende bidrag til forskning og udvikling, der forbedrer menneskers liv og bæredygtigheden i samfundet. Siden 2010 har fonden uddelt mere end 25 milliarder kroner, primært til forskning ved offentlige vidensinstitutioner og hospitaler i Danmark og de øvrige nordiske lande samt behandling og forebyggelse af diabetes. Læs mere på www.novonordiskfonden.dk.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0