AnnonceLuk annonce
Hektisk aktivitet i den mobile ’førerbunker’

31-08-2016

Hele øvelsen bliver styret fra den mobile komandocentral fra Beredskabsstyrelsen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen jens@tv-kalundborg.dk

Den store havmiljøøvelse ved Kalundborg fortsatte onsdag. Tirsdag formiddag blev meldt, at et tankskib var gået på grund og i brand syd for Sejerø i retning mod Røsnæs. Der udspillede sig forskellige øvelsesmæssige scenarier i løbet af tirsdagen, hvor myndighederne fik mulighed for et tæt samarbejde og løse forskellige problemstillinger omkring forurening m.v.

Øvelsen fortsatte onsdag, hvor der dukkede en masse nye opgaver op i løbet af dagen, og stadig med stranden ved Saltbæk som hovedkvarter for hele øvelsen.

Tirsdagens blev øvelsen styret fra bagenden af politiets indsatslederbil, mens det helt tunge grej var kørt i stilling onsdag morgen på standen ved Saltbæk, nemlig Beredskabsstyrelsens store mobile kommandocentral, hvor bl.a. politiets indsatsleder, sammen med de øvrige myndigheder, styrede slagets gang, som omfattede udlægning af flydespærringer på en to kilometer lang strækning langs stranden, som var forurenet med olie fra det grundstødte skib, samt styring af ca. 250 mand der var indsat i olieforureningen.

Øvelsens observatører kom jævnligt med nye oplysninger som styrken i ’førerbunkeren’ skulle tage stilling til, bl.a. blev politiets indsatsleder bedt om at stille op foran den samlede verdenspresse og forklare om situationen, her agerede undertegnede det samlede pressekorps som skulle stille de mange spørgsmål til indsatslederen, en stressfaktor for indsatslederen som et øjeblik fjerner fokus på den store indsats i forbindelse med forureningen.

Øvelsen varede til ud på eftermiddagen onsdag.

Følgende myndigheder var involveret i øvelsen: Skov- og Naturstyrelsen, Beredskabsstyrelsen, Vestsjællands Brandvæsen, Kalundborg kommune, Region Sjælland,  Marinestaben, hjemmeværnet og politiet.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0