AnnonceLuk annonce
Samfundet burde påskønne det langt mere

01-01-2017

Der var fuldt hus på Falck stationen i Snertinge da der lørdag formiddag blev holdt nytårsparade. Foto Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

På årets sidste dag afholder Falck nytårsparade landet over, bl.a. også på Falck stationen i Snertinge.

Brandfolk, borgmester, beredskabsdirektør og veteraner var lørdag formiddag samlet til den årlige nytårsparade hos Falck i Snertinge.

Stationsleder Toni Jensen kunne fortælle at der i 2016 har været 64 udrykninger mod 45 året før, der har ikke været nogen store indsatser, men alligevel blev branden i Smakkerup sidst i januar nævnt, her brændte 1000 bigballer og der blev brugt 153 mandetimer på at slukke branden.

Beredskabsdirektør for Vestsjællands Brandvæsen, Helle Søeberg, deltog også i nytårsparaden og hun sagde bl.a. i sin tale til brandmændene.

”Jeg er jo stadig, som relativ ny i beredskabet, imponeret over at en så væsentlig opgave for velfærdssamfundet , det løses et godt stykke hen af vejen af medarbejdere som har det her som hobby, i stiller op når alarmen går, men jeg vil også gerne sige tak til familien, der lever med en brandmand som smider alt hvad de har i hænderne og forsvinder ud af døren for at hjælpe andre mennesker, jeg synes det er imponerende og samfundet burde påskønne det langt mere”.

Nye tider

Pr. 1. Januar 2016 indgik brandstationen i Snertinge i det nye ’Vestsjællands Brandvæsen’, som er en sammenlægning af beredskabet i Kalundborg, Holbæk, Lejre, Sorø og Odsherred kommuner. Nu er det første år gået uden at mandskabet har bemærket den store ændring på hverdagen, men fra 1. januar 2017 bliver der mere synlige forandringer. Vestsjællands Brandvæsen har nemlig købt alle biler og brandmateriel fra Falck i de fem kommuner, så fremover stiller Falck kun med mandskabet og bygningerne, bet betyder bl.a. at alle Snertinge brandfolkene har fået nye branddragter med Vestsjællands Brandvæsen trykt på ryggen, dog er der blevet plads til et lille Falck logo på det ene ærme.

Snertinge mandskabet trak i det nye tøj til nytårsparaden, og er nu klar til at indgå i fællesskabet med de øvrige brandfolk i selskabet, fremover er det kun lønsedlen som kommer fra Falck.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0