AnnonceLuk annonce
Nytårsparade med forandringer

08-01-2017

Brandfolk til nytårsparade, som i år blev afholdt i garagen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Det første år er gået som ét fælles beredskab mellem de fem Sjællandske kommuner der sammen stiftede Vestsjællands Brandvæsen, lørdag var der nytårsparade på Kalundborg stationen, hvor 2016 blev vendt.

For et år siden startede Vestsjællands Brandvæsen som en selvstændig virksomhed, en fusion af beredskaberne i Kalundborg, Holbæk, Odsherred, Sorø og Lejre kommuner. Det har givet en del udfordringer i løbet af året at få samkørt de fem beredskaber.

”Driften har fungeret hele vejen igennem, men på den administrative del, der er vi i gang med at lave en fælles virksomhed, men jeg er godt nok imponeret over, at den samme opgave kan løses på fem forskellige måder af fem forskellige kommuner, så vi kæmper med at lave et fælles selskab”, sagde direktør for Vestsjællands Brandvæsen Helle Søeberg, i sin tale ved nytårsparaden på Kalundborg stationen, lørdag formiddag.

”Økonomien er klemt, så der er fokus på effektiviseringer og besparelser, så lange ønskesedler har ikke den store interesse, det er den anden vej vi skal”, fortsatte direktøren sin tale, der også indeholdt en tak til brandmændene og deres familier for deres indsats i året der er gået.

Forandringer

Den årlige nytårsparade plejer at foregå i mødelokaler på brandstationen, men i år var paraden henlagt til garagen, som i dagen anledning var varmet op, mellem brandbiler, slanger og stiger. Mødelokalet er nemlig blevet omdannet til kontorer, da hele administrationen for Vestsjællands Brandvæsen nu er samlet på brandstationen i Kalundborg.

Godt 60 personer var mødt frem til den årlige begivenhed, hvor stationsleder Jan Malev i sin tale kunne fortælle at der i 2016 er kørt 628 udrykninger i Kalundborg kommune, heraf er de 256 såkaldt blinde alarmer, det er en stigning i forhold til året før.

Af de mere specielle opgaver som året bød på blev bl.a. fremhævet redning af en ung pige i Viskinge, som var kravlet op i et stort træ, i Høng blev et par heste reddet op efter de var gået gennem isen, og så var en af årets største brande, ild i godt 1000 big baller på Smakkerupgården sidst i januar, den brand tog det mandskabet flere dage at slukke.

Lang og tro tjeneste

Ved årets nytårsparade er der også tradition for at hædre de medarbejdere som har været lang tid i tjenesten, dvs. 10-20 og 25 år, og sådan var det selvfølgelig også i år.

Beredskabsinspektør Jan Clausen fik udleveret dronningens fortjenstmedalje for 25 år som brandmand, der var 20-års tegn til Rene Cebula, 10-års tegn til Morten S. Hansen fra Gørlev stationen, og til Christian Lund, der er frivillig brandmand.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0