ZBCs kokke- og tjenerelever besøger SKILLS Butik Høng

ZBCs kokke- og tjenerelever besøger SKILLS Butik Høng Skills Butikken i Høng får en masse spændende besøg i resten af september og oktober måned. Privatfoto

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I dag, onsdag og i morgen, torsdag besøger ZBCs kokke- og tjenerelever Skills butikken i Høng. Kokke- og tjenereleverne fra ZBC vil fremstille smagsprøver til folkeskoleelever og andre, der kommer forbi butikken. Derudover er de klar til at fortælle om uddannelsen til kok eller tjener.

Der er ydermere et fint samarbejde med de lokale erhvervsdrivende i Høng. Eleverne fra ZBC har bl.a. været på besøg i Café Liv sat i Vinoble hos Johnny Hansen, hvor de har lært mere om, hvordan virksomhederne fungerer. 

Samarbejde med skoleelever

Flere lokale folkeskoleelever har allerede været forbi og smagt på maden og for at høre om uddannelserne til kok eller tjener.

”Det er fantastisk, når skolerne i kommunen bruger SKILLS Butikken, der er brug for fokus, på de faglige uddannelser, for at få flere unge til, at vælge denne vej. Vi håber, at vores satsning med SKILLS Butikken er med til at øge det fokus,” siger projektleder Morten Hass Augustsen, og slutter med en opfordring om, at folkeskolerne altid kan kontakte ham, hvis der skal formidles kontakt til den uddannelse, der er på besøg i SKILLS Butik Høng.

Her kan man se et overblik over de forskellige aktører, der kommer til at være i SKILLS butikken i Høng i september og oktober.

  • Uge 39: Kokke og Tjenerskolen ZBC.

Det ene øjeblik emmer der af intens koncentration. Det næste er der løs snak og drillende kommentarer. Livet i køkkenet eller restauranten er både med fokus på detaljen, og på det at give gæsterne en unik oplevelse. Her kan man høre mere om uddannelsen, som kok eller tjener.

Tirsdag, onsdag & torsdag: kl. 10.00 15.30

Fredag: kl. 10.00 13.00

  • Uge 40: Elektrikeruddannelsen ZBC

Som elektriker kan man arbejde med el installationer, strøm og styringssystemer i en branche i rivende udvikling.

Mandag - torsdag: kl. 10.00 15.00

Fredag: kl. 10.00 12.00

  • Uge 41: Allikelund GymnasiumAllikelund Gymnasium

Her kan man møde EUX--og EUDog EUD--businessbusiness--elever, der vil dyste om hvem der bedst løser opgaver inden for handel og finans, detail, event og kontor. Elever og undervisere står klar til at svare på spørgsmål om de merkantile erhvervsuddannelser.

  • Uge 43: EUC Smedeuddannelse kommer og fortæller om uddannelsen som smed eller klejnsmed Man kan høre mere om at svejse, bukke, klippe, bore, fræse samt skære gevind i forskellige metaller. 

SKILLS Butikken i Høng har indgået en aftale om transport af skoleelever i Kalundborg Kommune, der ønsker at besøge SKILLS Butikken i Høng. Man kan kontakte VIKING Busser på tlf. 7020 1747 og oplyse, at man ringer fra en Skole i Kalundborg Kommune, der skal besøge SKILLS Butikken. Der er ikke krav om tilmelding, men hvis man kommer en hel klasse, bedes man kontakte Morten H. Augustsen på telefon 40 73 50 85 eller mail mha@kalundborgerhverv.dk

Del