Billedserie: Mange var med til at sætte fokus på ensomhed

Billedserie: Mange var med til at sætte fokus på ensomhed Godt 150 personer deltog i ”Walk & Talk Gourmet”. Foto: Jens Nielsen

Arrangementet ”Walk & Talk Gourmet”, som skulle sætte ekstra fokus på ensomhed, blev lørdag en stor succes.

Meny Kalundborg havde valgt at sætte fokus på ensomhed i samarbejde med Linda Larsen, aktivitetsleder af Værket i Kalundborg, som er en underafdeling af Røde Kors.

Godt 150 personer deltog lørdag formiddag i en knapt fem kilometer lang gåtur gennem bl.a. Klosterskoven, hvor der undervejs blev budt på lækkerier fra Meny.

”Vi har 380.000 ensomme i Danmark, og et af problemerne med ensomhed er, at det er meget tabubelagt og et kæmpe samfundsproblem, faktisk koster ensomhed mere end otte milliarder kroner om året. Det er i tabt arbejdsfortjeneste, mistrivsel, psykisk og fysisk sygdom, og derfor skal vi gøre noget ved det,” sagde Marie-Louise Gotholdt, chef for den nationale afdeling af Røde Kors, og deltager i dagens arrangement.

Med på dagens gåtur var også borgmester Martin Damm (V) som inden afgang fra Meny sagde, ”Det er svært at sige nej til Linda når hun henvender sig, du brænder simpelthen for denne her sag i at bekæmpe ensomhed, og det er en rigtig vigtig sag.”

Undervejs på gåturen blev deltagerne serviceret med lækkerier fra fire forskellige stande hvor der blev serveret sushi, lækkerier fra kokken, frugtsalat og friskpresset juice, kager kaffe og the og da deltagerne nåede retur til Meny var slagteren klar med pølser, brød, øl og vand.

Rundt på ruten var også skuespillere fra Kalundborg Amatørteater som skulle komme med ledetråde til en konkurrence hvor deltagerne kunne vinde nogle flotte varekurve fra Meny.

”Vi er meget stolte over at få lov til at være samarbejdspartnere til Værket, og vi er så heldige at vi også har hul igennem til de højere magter så solen titter frem,” sagde Meny købmand Peter Egebæk inden deltagerne blev sendt ud på gåturen.

Ved Meny underholdte den lokale musiker Kenneth Vester, som til lejligheden havde skrevet en sang om ensomhed med titlen, 'Den anden side af mørkeland'.

Del