Vrede over flytning af test- og vaccinecenter

Vrede over flytning af test- og vaccinecenter Test- og vaccinecentret på Hareskovvej bliver flyttet til Synscenter Refsnæs d. 22. november. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Region Sjællands test- og vaccinecenter på Hareskovvej i Kalundborg skal flyttes til Synscenter Refsnæs i den anden ende af byen. Det har skabt vrede hos to lokale politikere, som har kontaktet administrationen i Region Sjælland.

Skal du have foretaget en PCR-test eller skal du vaccineres efter d. 22. november skal man regne med længere køretid, medmindre man bor i den vestlige del af Kalundborg.

Fra den 22. november flytter test- og vaccinecentret nemlig til Synscenter Refnæs, Kystvejen 112, i Kalundborg, oplyser Region Sjælland.

Udlejeren af lokalerne oplyser, at det er Region Sjælland som selv har opsagt lejemålet, og da interessen for lokalerne er stor, er der allerede andre firmaer som står klar til at overtage lejemålet.

Det er på ingen måde optimalt at placere centret så langt væk fra borgerne og det har fået de to regionspolitikere og medlemmer af kommunalbestyrelsen i Kalundborg, Kirsten Rask (S) og Peter Jacobsen (DF) til at kontakte administrationen i Region Sjælland.

”Vi har kontaktet administrationen i Region Sjælland, men ingen ved hvorfor det lige er blevet placeret der, men formentligt fordi der er bedre kapacitet så der bl.a. kan vaccineres flere i Kalundborg, men det kommer til at give meget ekstra trafik gennem Kalundborg, og mange borgere får meget længere til at blive PCR-testet, det er ikke optimalt” siger Peter Jacobsen.

Og Kirsten Rask bakker op,

”Både Peter og jeg for jo også til tasterne med det samme da vi hørte rygtet, men om det kan ændres har vi ikke fået et svar på endnu.”

I denne uge var regionsformand Heino Knudsen (S) på besøg i Kalundborg og sagde i den forbindelse,

”Jeg har spurgt ind til hvorfor test- og vaccinecentret skal flyttes ud på Synscenter Refsnæs, men har ikke lige fået et svar endnu, men jeg mener da klart, at det skal ligge inde i byen, det skal jo være nemt og tilgængeligt for borgerne, men jeg ved vores folk har kæmpet med at finde egnede lokaler,” siger Heino Knudsen, og fortsætter,

”Et af pejlemærkerne for mig er, at vi accepterer ikke længere præmissen om, at centralisering er det eneste gode, vi har brug for en ny definition af nærhed, fordi sidder man på et centralt kontor og kigger på nærhed, så kan man jo sige, der er jo et kvikteststed i Kalundborg Kommune, så synes man der er nærhed, men det er ikke nødvendigvis nærhed for borgerne.”

Flere vaccinationstider

Et kritikpunkt fra flere borgere har også været, at det har været svært at få en tid til vaccination i Kalundborg.

Men Region Sjælland tilbyder vaccination mod Covid-19 med tidsbestilling i Kalundborg alle hverdage i uge 45 og 46 fra 13 - 17.30 på Hareskovvej 13, 4400 Kalundborg. Børn under 15 år skal til Holbæk eller Slagelse for at blive vaccineret.

Fra uge 47 flytter vaccinationscentret i Kalundborg til Synscenter Refnæs. Her kan bestilles vaccinationstider onsdage fra 13.00 - 17.30.

”Flertallet skal kunne vaccineres lokalt, det har vi konkret protokolleret på vores seneste forretningsudvalgsmøde, og jeg har sagt til administrationen, at det er ikke afgørende hvor mange dage der er åbent for vaccination, men det er afgørende, at der er åbent så borgerne kan blive vaccineret lokalt,” siger Heino Knudsen.

I Region Sjælland mangler 20.000 borgere at blive vaccineret for at nå regerings målsætningen på 90%.

Om det lykkedes Region Sjælland at finde andre egnede lokaler inden d. 22. november vides ikke på nuværende tidspunkt.

Del