Voldsomt vejr på vej

Frem til torsdag middag kan der falde op mellem 30 og 50 millimeter regn.

Voldsomt vejr på vej
Røsnæsvej er et af de steder hvor der er risiko for oversvømmelse grundet de store mængder regn. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Onsdag bliver ifølge meteorologerne meget våd med store regnmængder så en god ide er måske at finde regntøj og gummistøvler frem. I Kalundborgområdet ventes over 30 mm regn onsdag. 

Mens det nordlige Danmark har udsigt til en voldsom snestorm i løbet af onsdagsdøgnet, kan den sydlige del af landet se frem til store regnmængder.

Frem til torsdag middag kan der falde op mellem 30 og 50 millimeter regn.

Det giver risiko for oversvømmelser ved lavtliggende områder som for eksempel kældre, vejbaner, viadukter og områder nær søer og åer.

I Nordvestsjælland er der også risiko for stormstød, hvilket gælder i perioden onsdag klokken 0 til 9.

Midt- og Vestsjællands Politi opfordrer til at køre hjemmefra i god tid og kør efter forholdene grundet de store mængder vand som ventes i det kommende døgn.

DMI oplyser, at den meste nedbør vil falde som regn. De store nedbørsmængder giver betydelig risiko for vandløbsoversvømmelser, da vandet i de fleste vandløb allerede står højt.

Grænsen mellem sne og regn er usikker og bliver afgørende for det lokale potentiale for oversvømmelser. Får prognoserne ret i de store mængder nedbør, vil det være mere nedbør end mange vandløb kan rumme lige nu.

DMI følger situationen nøje og opdaterer løbende.

Del