Vlado: Jeg har aldrig skudt nogen

Eleverne havde på forhånd forberedt en række spørgsmål til Vlado, bl.a. ”Har du prøvet at skyde nogen,” og det havde Vlado heldigvis ikke kunne han fortælle eleverne.

Vlado: Jeg har aldrig skudt nogen

Af Jens Nielsen

Den kendte færdselsbetjent Vlado Lentz besøgte fredag morgen Høng Skole for at fortælle om sit arbejde. Eleverne havde forberedt en række af spørgsmål og enkelte var heldige at få taget en selfie med færdselsbetjenten.

Grundskolen på Høng Skole har i denne uge haft en emneuge, hvor eleverne er undervist i fag som seksualundervisning, sundhed og trafik.

Og netop trafik og politiets arbejde var der ekstra fokus på fredag morgen, hvor den kendte færdselsbetjent Vlado Lentz, kendt fra Kanal 5’s populære program Politijagt, besøgte Høng Skole for at fortælle om sit arbejde, et besøg eleverne havde set meget op til.

”Aftalen med Vlado er kommet i stand da jeg mødte ham på krimimessen og der spurgte jeg om ikke han ville komme og besøge Høng Skole fordi vi havde en emneuge om bl.a. trafik, og det sagde han ja til,” fortæller Tina Spandel, lærer på Høng Skole.

Vlado brænder for sit arbejde. I over 30 år har han kørt de danske veje tyndt i patruljevognen eller på sin politimotorcykel for at holde et vågent øje med bilister, cyklister og alle de andre. Han har set det meste, men kan stadig forbløffes over, hvor ubetænksomt nogle bærer sig ad, når de færdes i trafikken.

På Høng Skole fortalte han om sine oplevelser som færdselsbetjent og fremviste bl.a. sit udstyr, lige fra peberspray, håndjern og radio. Tjenestepistolen kom dog ikke frem, da den altid er ladt og klar til brug fortalte Vlado til eleverne, som sad helt stille og lyttede.

Eleverne havde på forhånd forberedt en række spørgsmål til Vlado, bl.a. ”Har du prøvet at skyde nogen,” og det havde Vlado heldigvis ikke kunne han fortælle eleverne, men han har to gange skudt varselsskud i forbindelse med en anholdelse.

Der var også spørgsmål som ”Hvad er den længste eftersættelse du har været med til” - ”Er det mest piger eller drenge som bliver anholdt” – ”Er du blevet overfaldet når du har stopper nogen” – ”Hvad har været din vildeste oplevelse som betjent” og ”Har du selv fået en fartbøde”. Vlado svarede på alle spørgsmål inden han viste et filmklip fra tv-serien Politijagt hvor han jagtede en knallert på Slagelsevej i Kalundborg og hvor han til sidst måtte påkøre knallertkøreren så han væltede.

Klassevis kom eleverne med ud i gården hvor Vlado fortalte om sin politimotorcykel og flere, både elever og lærere, fik en selfie med den kendte betjent.

Helt sikkert en fredag som vil blive husket længe på Høng Skole.

Del