Vinterferie for børn og voksne

Kalundborg Biblioteker kan tilbyde bl.a. teater, kreative værksteder, brætspildag og animationsværksted i skolernes vinterferie.

Vinterferie for børn og voksne
Kalundborg Biblioteker kan tilbyde bl.a. teater, kreative værksteder, brætspildag og animationsværksted i skolernes vinterferie.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Teater, kreative værksteder, brætspildag og animationsværksted – det er noget af det, som Kalundborg Biblioteker kan byde på i skolernes vinterferie i uge 7·

I uge 7, som er skolernes vinterferie, har børnebibliotekarerne ved Kalundborg Biblioteker sørget for, der er masse af aktiviteter for børn. Aktiviteterne er spredt over afdelingerne i  hele Kalundborg kommune - Kalundborg, Gørlev, Høng, Ubby, Svebølle og Snertinge har således en masse sjove og spændende ting for børn og unge.

Børneteater

Lørdag den 11. februar kl. 11 lægges der ud med teater for børn på Svebølle Kvik Bibliotek. Det er Teater Håndholdt, der kommer forbi med forestillingen “Luk op”, der henvender sig til de helt små børn i alderen 1-3 år. I forestillingen tages de små med ind i hver kufferts lille verden – i én kuffert bor de tre bamser, der har så svært ved at sove. I en anden bor dukken, der elsker at være med til te-selskab.

Torsdag den 16. februar kl. 11 kan man opleve Teater MY med forestillingen “Om lidt et alting nu” i Kalundborg Hallerne. Det er en forestilling for de 3-8-årige om glæden ved at besøge sine bedsteforældre, og der vil blive fremkaldt stemningsfyldte øjebliksbilleder. 

Tid til at være kreativ

Flere kreative værksteder er også blandt tilbuddene.  Lørdag d. 11. februar kl. 10 vil børnebibliotekarerne skabe rammerne om en kreativ formiddag. Astrid Lindgren udgav børneklassikeren Brødrene Løvehjerte for 50 år siden. I den anledning dykker børnebibliotekarerne Tina og Mihaela ned i bogen og finder på kreative påhit, f.eks. farlige drager inspireret af dragen Katla og smukke blomster, som dem på engene i Nangijala Tilbuddet er til børn fra 8 år og op.

Line fra KREAkarusellen kan børn opleve flere steder. Hos hende kan børn være kreative med genbrug, fint papir og glimmer og skabe de fineste ting ud fra Astrid Lindgrens skønne univers, bl.a. Pippis seje hest, farlige drager og smukke svenske huse. KREAkarussellen er for alle børn fra 5 år og opefter, og foregår mandag d. 13. februar på Kalundborg bibliotek, tirsdag d. 14. februar på Ubby bibliotek og onsdag d. 15. februar på Høng bibliotek. Alle steder fra kl. 10 – 12.

Fastelavn er mit navn

Glæder man sig til fastelavn, er der det rette tilbud i Snertinge Biblioteksinfo onsdag d. 15. februar og på Svebølle Kvik Bibliotek torsdag d. 16. februar - begge dage kl. 10.  Åse fra biblioteket gør klar til fastelavn, og hjælper børnene med at lave deres eget fine og farverige fastelavnsris. Der er skabeloner i flere varianter, glimmer, tusser og meget mere til en kreativ formiddag for børnene.

Har man en filminstruktør i maven?

Vil man lave sin egen film, så har børnebibliotekar Mihaela et tilbud til børn i alderen 10-13 år, som kaldes Stopmotion-film. Man bliver introduceret til en ny og avanceret app, og biblioteket har iPads som man kan låne. Der bliver eksperimenteret med film, ord og kreativitet. Man kan fx bruge sin fantasi og lave en spændende animationsfilm. Det sker torsdag d. 15. februar. kl. 10-12.30 på Gørlev bibliotek.

Ugen sluttes af med Brætspildag på Ubby bibliotek lørdag d. 18.  februar kl. 10-13. Brætspilsdagen er for børn, unge og voksne, eller venner som elsker at samles om brætspil. For dem, der ikke kender spillene, vil der er god mulighed for at lære nye spil at kende, da der er garvede spilinstruktører til stede på dagen. Det er en hyggelig dag, hvor der spilles på kryds og tværs af hinanden, både niveau- og aldersmæssigt.

Tilmelding er nødvendig til alle arrangementer.  Nogle af arrangementerne er gratis, og andre koster et mindre beløb. Læs mere og tilmeld dig via www.kalundborgbib.dk  

Del