Vind en børnecykel

Nu kan man vinde en børnecykel ved at cykeltræne med sit barn.

Vind en børnecykel
Cyklistforbundet har netop skudt en familie-konkurrence i gang, hvor børnefamilier kan vinde en helt ny børnecykel. Modelfoto: Cyklistforbundet.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Nu kan man vinde en børnecykel ved at cykeltræne med sit barn. Det er Cyklistforbundet, der ønsker at sætte fokus på, at færre og færre børn cykler.

Cyklistforbundet har netop skudt en familie-konkurrence i gang, hvor børnefamilier kan vinde en helt ny børnecykel med tilhørende hjelm ved at dele deres bedste cykeltræningsøjeblik. Man har frem til den 15. juni til at sende et foto ind til konkurrencen. Det skriver Cyklistforbundet i en pressemeddelelse tirsdag.

"At kunne cykle giver børn både selvværd og frihed, så det er en gave til børnene, når vi voksne lærer børn at cykle. Og så er det at cykle bare en superhyggelig aktivitet at lave sammen med ens barn. Det vil vi gerne belønne ved at give en cykel til den bedste cykeltræningshistorie,” siger børneprojektleder i Cyklistforbundet, Mai-Britt Aagaard Kristensen.

Er det med barnet som fast følgesvend på mors løbetur? I følgeskab med far om morgenen? Til iskiosken ved farmors sommerhus eller med hele familien på cykel i skoven i weekenden? Uanset hvordan I gør, så vil Cyklistforbundet gerne se jeres bedste cykeltræningsstund.

Se hvordan man deltager på www.cyklistforbundet.dk/fotokonkurrence

Børns cykling går tilbage

Cyklistforbundet sætter fokus på cykeltræning, fordi børnecyklingen i Danmark går nedad.

”Vi håber, at rigtig mange børnefamilier vil tage imod denne mulighed for at deltage i konkurrencen og fremme cykeltræning blandt børn i Danmark. Færre og færre børn cykler, så det er vigtigt, at forældrene prioriterer at lære børnene det,” siger Mai-Britt Aagaard Kristensen.

Konkurrencen er en del af Cyklistforbundets populære børnehavekampagne Vi kan cykle!, som er baseret på konceptet Cykelleg, hvor børnene i børnehaven leger sig til at lære de vigtige færdigheder på en cykel. Over 22.000 børn er med på legen i årets kampagne, som arrangeres af Cyklistforbundet med støtte fra Østifterne.

Cyklistforbundet opfordrer til, at også forældre prøver at lege cykelleg med deres børn derhjemme. På cyklistforbundet.dk/cykellegtilforældre kan man finde sjove cykellege, videoer og guides.

Del