Vild dag på Experimentarium

Dagen bød på både en interaktiv biograftur, VR-oplevelser i Naturriget og en tur under huden på mennesket.

Vild dag på Experimentarium
Godt 180 elever og personale fra Gørlev Skole tog tirsdag turen til København for at opleve de mange sjove og spændende udstillinger på Experimentarium.

kontakt@tv-kalundborg.dk

For at markere skolens 70-års jubilæum tilbage i marts måned, var hele Gørlev Skole tirsdag taget på fællestur til Experimentarium i København. Dagen bød på både en interaktiv biograftur, VR-oplevelser i Naturriget og en tur under huden på mennesket.

Godt 180 elever og personale fra Gørlev Skole tog turen til København for at opleve de mange sjove og spændende udstillinger på Experimentarium. Dagen bød blandt andet på udstillinger om fremtidsmennesket, lys-labyrint, sansetunnel og en masse andre naturfaglige forsøg og fremvisninger. Selv om turen fra Gørlev til Experimentarium var lang, var den det hele værd, fortæller Noah og Naya fra skolens X3-klasse:

”Det er bare fedt at være på tur og vildt fedt at være her. Man kan for eksempel løbe om kap på en bane og prøve forskellige ting og sager. Det sjoveste har helt sikket været løbebanen og så også lysharpen.”

Drengene Zean og Raslan fra 8.a deler de yngre elevers entusiasme: ”Det er meget hyggeligt at være på tur. Det er spændende at prøve så mange forskellige ting – især dem om kroppen.” De bliver afbrudt af klassekammeraten Christoffer: ”Ja, det er meget interessant, fordi der er så mange nye ting, man ikke har prøvet før.”

Fælles for de mange udstillinger er nemlig, at man som besøgende skal interagere og røre ved udstillingerne, og lige præcis dét er vigtigt for Emma og Malou fra 9.a: ”Det er sjovere, end vi havde forventet. Det er virkelig spændende, at man kan prøve så meget forskelligt naturfagligt her og så mange eksperimenter, hvor man faktisk skal gøre noget selv og ikke kun se eller lytte.”

Trivsel og naturvidenskab i fokus

Dagen på det levende science center har ifølge skoleleder på Gørlev Skole René Bojsen flere formål, men det vigtigste er dog at ryste eleverne sammen og give dem en dag med fuldt fokus på samvær og spændende naturvidenskabelige oplevelser:

”Vi vil rigtig gerne give eleverne en fed oplevelse, når nu skolen har rundet 70 år. Det synes vi er på sin plads, fordi en dag som i dag er med til at ryste dem sammen på tværs af årgangene og klasserne. Vi har et stort fokus på at give eleverne gode oplevelser og styrke trivslen på skolen, og derfor håber vi også, at eleverne deler oplevelserne fra i dag med vennerne og måske med andre end dem, de normalt går sammen med. Og så håber vi selvfølgelig også, at de vil huske tilbage på denne dag og glæde sig over den og de oplevelser, de fik herinde,” fortæller han og fortsætter: ”Det er klart, at vi også håber, at vi kan få skabt og styrket interessen for naturfagene og for naturvidenskaben, når nu eleverne spiller en så stor rolle her i udstillingerne. Det er virkelig en kæmpe styrke, at man skal interagere så meget med tingene her, og det håber vi, at de sætter pris på. Og så håber jeg også, at de nyder en dag væk fra den almindelige skole.”

Del