Vil omdanne brakmark til bynært naturområde

Området der arbejdes med, er 22 hektar stort og ligger nord for Plejecenter Jernholtparken og er placeret mellem Trøjeløkke og Bøgens Kvarter

Vil omdanne brakmark til bynært naturområde Arealet som påtænkes opført som bynært naturområde er 22 hektar stort. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Lions Kalundborg vil gerne etablere et stort bynært naturområde på brakmarken nord for Plejecenter Jernholtparken. Torsdag er der orienteringsmøde om projektet.

Lions og Kvickly har gennem flere år samarbejdet om bl.a. julehjælp til udsatte familier i forbindelse med juletræssalget ved Kvickly, bl.a. sælges juletræer i potter, med tanke for genbrug og bæredygtighed, som efter jul blev plantet ud igen, og det er her fra idéen mht. et bynært naturområde kommer.

Området der arbejdes med, er 22 hektar stort og ligger nord for Plejecenter Jernholtparken og er placeret mellem Trøjeløkke og Bøgens Kvarter.

Inviterer til orienteringsmøde

Ideen har været forelagt Kalundborg Kommune og er blevet godkendt i Teknik- og Miljøudvalget og nu på torsdag d. 14. oktober kl. 16.30 inviterer Lions Kalundborg og Kalundborg Kommune til orienteringsmøde for enden af Søndergårds Banke ved Brandsbjerg Vandværk.

Med til mødet er også repræsentanter fra administrationen i Kalundborg Kommune samt politikere.

Passer fint med ’Danmark vildeste kommune’

Det er tanken, at der skal etableres en mosaik af overdrev, skov og enkeltstående træer. Etableringen af træer vil ske med mest mulig hensyntagen til arealets naboer. Plantning af træer vil fortrinsvis foregå ved, at der skaffes fondsmidler og lokale donationer. Projektet vil understøtte de aktiviteter og initiativer, der knytter sig til konkurrencen om at blive ”Danmarks vildeste kommune”.

”Både Lions og Kalundborg Kommune vil orientere om tanker og ideer med projektet og så bliver der selvfølgelig lejlighed til at stille spørgsmål, og så vurderer vi, hvordan kommer vi videre derfra, vi kommer med et blankt stykke papir og så må vi se om der skal nedsættes en gruppe som kan arbejde videre med projektet,” fortæller Flemming Larsen, vicepræsident i Lions Kalundborg.

Alle interesserede er velkomne til orienteringsmødet på torsdag d. 14. oktober kl. 16.30.

Del