Vil inspirere unge til at få øje på uddannelse og karrierer – i lokalområdet

Målet er at inspirere unge til at få øje på uddannelse og karrierer –  i lokalområdet. Derfor håber arrangørerne bag, at flere lokale virksomheder vil vise deres fag frem og deltage på messen.

Vil inspirere unge til at få øje på uddannelse og karrierer – i lokalområdet
Kalundborg Uddannelsesmesse afholdes i Kalundborghallerne den 15. November. Privatfoto

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kalundborg Uddannelsesmesse har til formål at inspirere unge til at få øje på uddannelse og karrierer – også i lokalområdet. Derfor står UU Kalundborg og Kalundborgegnens Erhvervsråd sammen om messen, der kommer til november.

Kalundborg Uddannelsesmesse afholdes i Kalundborghallerne den 15. November kl. 8.30 – 16.00  i et samarbejde mellem UU Kalundborg og Kalundborgegnens Erhvervsråd. Omkring 1.300 elever kommer til messen, og derfor håber arrangørerne bag, at flere lokale virksomheder vil vise deres fag frem og deltage på messen. Der er pt. tilmeldt 12 virksomheder og 24 uddannelsesinstitutioner til at repræsentere bredden i uddannelses- og jobmulighederne i Kalundborg og omegn og man vil meget gerne have flere med.

”Vi har jo brug for veluddannet arbejdskraft i vores virksomheder, og det er ikke alle unge mennesker, der ved, hvor mange forskellige og spændende virksomheder, der er på Kalundborgegnen, og det vil vi gerne være med til, at de får øje på, siger Rikke Dybkjær Meltz, koordinator ved Kalundborgegnens Erhvervsråd og fortsætter: ”Derfor håber vi, at flere virksomheder vil bruge muligheden for at inspirere de unge på Kalundborg Uddannelsesmesse 2023 – det er ikke for sent at tilmelde sig endnu.

Gode muligheder for sparring og netværksdannelse

Flere af de tilmeldte virksomheder er gengangere fra sidste år, og de er med fordi de gerne vil være med til at præge de unge til at tage en uddannelse, så de på sigt kan blive til arbejdskraft i virksomhederne. Der er på nuværende tidspunkt tilmeldt en lang række uddannelsesinstitutioner lige fra ungdomsuddannelser til universiteter, der er derfor mange gode muligheder for sparring og netværksdannelse mellem virksomheder og uddannelser.

Vi er meget glade og ydmyge over, at så mange uddannelsesinstitutioner vælger at prioritere at bruge dagen på Kalundborg Uddannelsesmesse og dermed være med til at inspirere unge til en uddannelse,” siger Lise Christine Lykke Vad, projektleder ved UU Kalundborg, og fortsætter: ”Vi har faste aftaler med omkring 1.300 elever, som deltager med deres lærere, og som deltager i et fast tilrettelagt program med besøg på stande og oplæg fra andre unge om deres valg af uddannelse og job. Vores uddannelsesmesse er ikke bare en messe, det er en fantastisk dag, hvor alle virksomheder og uddannelser gør en kæmpe indsats for at gøre uddannelsesretninger og jobfunktioner helt lavpraktiske og konkrete. Derfor byder alle standholdere ind med engagerende aktiviteter, som kan vise de unge, hvad virksomhederne arbejder med.”

På messen kommer man, som standholder, til at møde følgende lokale elever:

  • 8. klasse
  • 9. klasse
  • 10. klasse
  • FGU
  • HHX, HTX, EUX og EUD Elever fra Allikelund Gymnasium
  • STX og HF-elever fra Kalundborg Gymnasium
  • EUD og EUX-elever fra Processkolen

Ikke en traditionel messe

Den første uddannelsesmesse, som UU Kalundborg og Erhvervsrådet lavede i fællesskab i 2018, var en traditionel messe henvendt til elever og deres forældre og blev afholdt om eftermiddagen. Konceptet er nu ændret til en messe i dagtimerne, hvor det er obligatorisk for de fleste af eleverne at deltage, som led i den uddannelsesvejledningsindsats, som UU Kalundborg forestår for alle elever i Kalundborg Kommune. Det ny koncept blev første gang afprøvet i 2022, og var en stor succes, hvor både lærere og elever fik en vigtig viden og en positiv oplevelse af, hvad der er af muligheder lokalt. 

Del