Vil gå forrest og hjælpe vores lokale virksomheder

Kalundborgegnens Erhvervsråd har valgt at gå forrest for at hjælpe lokale virksomheder.

Vil gå forrest og hjælpe vores lokale virksomheder
I begyndelsen af 2024 kommer der en lang række nye regler fra EU, som gør, at de helt store virksomheder skal til at bevise, hvordan de arbejder med bæredygtighed. Her Lene Bach Jørler, der er erhvervschef i Kalundborgegnens Erhvervsråd. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I begyndelsen af 2024 kommer der en lang række nye regler fra EU, som gør, at de helt store virksomheder skal til at bevise, hvordan de arbejder med bæredygtighed. Det betyder, at fra 2024 og frem vil der være ekstra pres på hele erhvervslivet for at leve op til de kommende krav og direktiver. At finde hoved og hale i alt dette, kan være noget af en opgave, derfor har Kalundborgegnens Erhvervsråd valgt at gå forrest for at hjælpe lokale virksomheder.

Bæredygtighed er en såkaldt megatrend, og den kommer til at forme mange aspekter af vores liv fremover. Det kan allerede ses i de nye sorteringsordninger på affaldssiden, til arbejdet med socialøkonomiske virksomheder, som sørger for, at alle borgere kan være med til at bidrage på arbejdsmarkedet.

Inden sommerferien blev Christian Würtz Munch ansat som projektchef i et EU-projekt ved navn GRØN.business. Projektet handler om at hjælpe SMV’er (Små og mellemstore virksomheder) med at blive klar på de kommende bæredygtighedskrav.

I samarbejde med primært Sorø Erhverv og Business Esbjerg, arbejder Kalundborgegnens Erhvervsråd med at finde de bedste måder, man kan arbejde med bæredygtighed på, samtidig med, at man finder ud af præcis, hvad det er, at kravene fra EU kommer til at indeholde.

"Der findes utallige måder at tage hul på bæredygtighedsindsatsen, og vi ved ikke engang endnu, hvad den endelige vej vil være. I stedet for, at hver enkel virksomhed skal forsøge at finde ud af det selv, laver vi en masse research og sikrer, at virksomhederne begynder deres bæredygtighedsrejse det rette sted, første gang,” fortæller Christian Würtz Munch.

Begrebet bæredygtighed opdeles i tre nøgleområder: Environmental (miljømæssig) bæredygtighed, Social (social) bæredygtighed og Governance (styringsmæssig) bæredygtighed. Dette inkluderer elementer som klima, forurening, arbejdsvilkår, værdikæde, lokalsamfundspåvirkning og måden at opføre sig på som virksomhed.

”Bæredygtighed er fremtiden, det kommer vi ikke uden om, men det er også en virkelig god mulighed for vores lokale virksomheder at komme i gang med omstillingen og dermed sikre sig konkurrencedygtighed og en større bundlinje,” siger Lene Bach Jørler, der er erhvervschef i Kalundborgegnens Erhvervsråd.

Del