Vil du være med til at samle affald?

I Danmark er det 5. år, at verdens største civile aktion finder sted, og det er 5. år, at Høng by deltager.

Vil du være med til at samle affald? Den 17. september er der World Cleanup Day, og i den forbindelse er der affaldsindsamling i Høng.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

De samler affald i Høng, og du kan være med. Den 17. september er der World Cleanup Day, og i den forbindelse er der affaldsindsamling i Høng.

Lørdag den 17. september er der World Cleanup Day, hvor verdens befolkning i fællesskab samler affald. Hvis man har lyst til at være med til at samle affald i Høng, mødes man kl. 10 på Høng Skole i skolegården ved flagstangen.

”Her kan man få udleveret affaldsposer, handsker og affaldsopsamler. Kl. 12 mødes vi igen, hvor vi får en kop kaffe og lidt snacks,” fortæller  Jeanette Kjærgaard Christiansen fra Høng Skole.

Sidste år deltog flere end 13,5 millioner mennesker i World Cleanup Day fra 191 lande, hvilket gjorde dagen til verdens største civile begivenhed. Tilsammen blev der samlet minimum 53.000 tons affald. I Danmark er det 5. år, at verdens største civile aktion finder sted, og det er 5. år, at Høng by deltager.

”Vi kan gøre en forskel - for hver plasticpose, der bliver ryddet op, fjernes der ca. 20 gr. plastik fra vores dyrebare natur. Det lyder måske ikke af meget, men hvis 5% af den danske befolkning fjerner blot én plastikpose hver, så fjerner vi allerede 5,7 tons plastaffald fra naturen,” fortæller Jeanette Kjærgaard Christiansen

Har man interesse i at være med til at samle affald, kan man finde begivenheden på Facebook ed at søge på ’World Cleanup Day, Høng’.

Del