Vil bygge etageboliger i Kalundborg
En projektudvikler har anmodet kommunen om at igangsætte planlægningen for at omdanne et nuværende, mindre erhvervsområde, til boligområde i Kalundborg.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk
En projektudvikler har anmodet kommunen om at igangsætte planlægningen for at omdanne et nuværende, mindre erhvervsområde, til boligområde for en etageboligbebyggelse ved Slagelsevej i Kalundborg.
Teknik- og Miljøudvalget skal på deres udvalgsmøde i den kommende uge træffe beslutning om, hvorvidt man skal gå videre med at igangsætte planlægning af etageboligbebyggelse i Kalundborg. Det drejer sig om Slagelsevej 28. På mødet skal udvalget derfor tage stilling til, hvorvidt der kan udarbejdes et tillæg til kommuneplanen samt en lokalplan. Sagen lægger op til udvalgets beslutning om at igangsætte en planlægning, der gør det muligt at realisere projektet.
Projektområdet på ca. 6.600 m2 ligger i byzone og omfatter hhv. Slagelsevej 28, Stationsvej 3D og Stationsvej 1 i Kalundborg. Området afgrænses mod nord og øst af Stationsvej og Slagelsevej, mod øst af boliger og mod syd af jernbanen. Området er i kommuneplanen udlagt til lettere erhverv i form af kontor- og serviceerhverv, let industri og håndværk. Den nordlige del af området udnyttes i dag til erhverv med ældre erhvervsbebyggelse, mens den resterende del af området henligger ubebygget. Området er desuden omfattet af den ældre Partiel Byplanvedtægt nr. 1 for industri- og boligområde syd for Sct. Jørgensbjerg.
Fortsat et ønske om byfortætning
Der er ikke udarbejdet et egentligt projektbeskrivelse, men der er fremsendt et projektoplæg. Ansøger påtænker et bebyggelse i fire etager, mod øst og syd, en højde som ansøger vurderer nærområdet kan bære, og som kan bidrage til at definere gadeforløbet og afskærme mod jernbanen. Herudover skal området indrettes med parkeringsarealer og fælles friarealer, hvor også regnvandshåndtering indtænkes.
Projektet er i god tråd med kommunens mål om at arbejde for flere boliger i bymidten og understøtter behovet fremme omdannelse og byfortætning, hvor det er relevant. Som udgangspunkt er det fornuftigt at tænke i at udnytte grunden i højden. I hvilken etagehøjde, der vil kunne bygges i området, må dog bero på en nærmere vurdering med hensyn til fx lys- og skyggeforhold, og hvordan området bedst kan disponeres og varetage de forskellige hensyn.
“Vi ønsker jo at lave byfortætning, så det er da bestemt interessant.Jeg er bestemt ikke afvisende over for idéen, men nu må vi se, hvad udvalget siger. Derudover er det da glædeligt, at private udviklere fortsat vil udvikle i Kalundborg,” siger udvalgsformand, Jakob Beck Jensen (V).
Tillæg skal ændre områdets anvendelse fra erhverv til boligformål
At gennemføre projektet forudsætter, at der gennemføres et tillæg til kommuneplanen, der ændrer områdets anvendelse fra erhverv til boligformål med dertilhørende relevante rammebestemmelser. Derudover skal udarbejdes en lokalplan, der angiver detaljerede bestemmelser for områdets omdannelse og udvikling.
Administrationen anbefaler, at projektet fremmes ved at igangsætte arbejdet med at tilvejebringe det nødvendige plangrundlag. Det forudsættes, at ansøger bidrager til lokalplanarbejdet og leverer de nødvendige tekniske redegørelser, bl.a. i forhold til støj og trafik.