Vil betale borgerne for at holde på deres eget regnvand

Kalundborg Forsyning har desværre oplevet tilbagevendende udfordringer med oversvømmelser. Det er en uhygiejnisk blanding af regnvand og spildevand, som Kalundborg Forsyning ønsker at komme til livs,

Vil betale borgerne for at holde på deres eget regnvand
Kalundborg Forsyning præsenterer på Torvet i Ubby en model af et regnvandsbed samt masser af information til borgerne i både Ubby og Jerslev. Men tilbuddet er ikke kun begrænset til dem. Arkivfoto: Jens Nielsen

Kalundborg Forsyning besøger Torvet i Ubby fredag den 20. oktober med en klar besked: "Hold på regnvandet, hjælp forsyningen med at undgå oversvømmelser og få 40 procent af tilslutningsbidraget tilbage."

Når der falder store mængder regn i byerne Ubby og Jerslev, har afløbssystemet svært ved at følge med. Regnvand og spildevand ledes gennem de samme kloakker. Men når det regner kraftigt, overskrides kapaciteten, og vandet ledes i nærliggende bassiner, hvilket resulterer i oversvømmelser.

- Kalundborg Forsyning har desværre oplevet tilbagevendende udfordringer med oversvømmelser. Desværre er det en uhygiejnisk blanding af regnvand og spildevand, som Kalundborg Forsyning ønsker at komme til livs, fortæller projektleder og kloakmester Heidi Braae fra Kalundborg Forsyning.

Hun er en af forsyningens repræsentanter, som du kan møde på Torvet i Ubby fredag den 20. oktober fra 10 til 19. Her vil de fortælle borgerne i Ubby og Jerslev, hvordan de nemt kan hjælpe Kalundborg Forsyning med at håndtere udfordringerne med regnvand.

- Det er en gennemprøvet løsning, som anvendes andre steder. Vi opfordrer blot borgerne til at beholde det regn, der falder, på deres egen grund i stedet for at lede det til afløbssystemet, uddyber

En økonomisk gulerod

Hvis en borger vælger at koble sit regnvand fra afløbssystemet, vil Kalundborg Forsyning tilbagebetale 40 procent af tilslutningsbidraget baseret på taksten for 2023, hvilket svarer til 26.500 kroner. Dette udgør en økonomisk tilskyndelse, der gælder ikke kun for forbrugerne.

- Vi ønsker at eliminere oversvømmelser forårsaget af regnvand. Ikke kun kan borgerne udnytte regnvandet i deres egen have, men de kan også bidrage til at øge grundvandsdannelse og forbedre deres by og område, siger Heidi Braae, projektleder og kloakmester hos Kalundborg Forsyning.

Af denne årsag præsenterer Kalundborg Forsyning på Torvet i Ubby en model af et regnvandsbed samt masser af information til borgerne i både Ubby og Jerslev. Men tilbuddet er ikke kun begrænset til dem.

- Alle der bor i Kalundborg Kommune i fælleskloakkerede områder, kan tage imod dette tilbud og de skal også være velkomne på Torvet i Ubby den oktober, siger hun slutteligt.

Regnvand skal blive i egen have og blive til grundvand

Del