Dykkere fra Vikingeskibsmuseet undersøger den gamle vest havn

Dykkere fra Vikingeskibsmuseet undersøger den gamle vest havn Arkæolog og dykker Andreas Bloch undersøger havbunden i den gamle vesthavn. Foto: Jens Nielsen

Tekst og foto af Jens Nielsen

Dykkere fra Vikingeskibsmuseet undersøger havbunden i den gamle vest havn før den næste etape af Kalundborg Havnepark kan sættes i gang.

Den næste etape af Kalundborg Havnepark skulle have været sat i gang her i efteråret, men projektet er udsat omkring to måneder, da Vikingeskibsmuseet i Roskilde først skal lave undersøgelser på havbunden.

De undersøgelser gik i gang mandag og er fortsat tirsdag, hvor tre museumsinspektører fra Vikingeskibsmuseet i Roskilde arbejder fra en båd i havnen.

”Det der er årsagen til at vi i det hele taget kommer, det er jo at, så vidt alle kilder fortæller så ligger Kalundborg middelalderlige havneområde her, så vi skal undersøge om der skulle ligge noget af interesse, og selvfølgelig ved vi at der har været udbybning flere gange, men vi ved ikke nøjagtigt hvor meget, så vi opererer lidt med den, ’hellere 10 gange for meget end en gang for lidt’, men selvfølgelig har vi afmålt indsatsen i forhold til sandsynligheden for at vi finder noget, og vi regner faktisk med at blive færdig i løbet af tirsdagen,” fortæller arkæolog og dykker, Otto Uldum, inden han sammen med sine to kollegaer Anne Christensen og Andreas Bloch, kaster fortøjningerne til deres lille dykkerskib for i første omgang at sejle omkring 50 meter før de første undersøgelser skal laves.

Arkæolog og dykker Andreas Bloch ifører sig dykkerdragten og bevæger sig ned i det kolde vand, dagens arbejde er i gang.

Samlet pris, godt 35 mio. kr.

I den såkaldte etape 2 af Kalundborg Havnepark, skal alle ydre værker, dvs. Langebro og Estakaden, udskiftes, ligesom der skal etableres en Skibbro lige ud for Skibbrogade. Samlet pris, godt 35 mio. kr.

I projektet der skal sættes i gang meget snart, er især den nye Skibbro, et spændende projekt, med en helt ny 65 meter lang bro som bygges ud i vandet med samme retning som Skibbrogade, der før har ført ned til den oprindelige Skibbro.

Fra den nye Skibbro bliver der adgang til en badezone på 25x50 meter samt en kajakpolo bane på 25x35 meter.

Den terrassering der laves mod vandet gør, at der kun bliver en højde på 70 cm. til vandet.

Del