Vidner søges til falsk politipatrulje

Ved brug af blå blink i forruden er han mistænkt for at forsøge at stoppe en varebil Kalundborgmotorvejen. Politiet søger nu vidner til lignende episoder, som kan være sket over hele landet.

Vidner søges til falsk politipatrulje
Modelfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

En bilist er for nylig sigtet for at udgive sig for at være fra politiet. Ved brug af blå blink i forruden er han mistænkt for at forsøge at stoppe en varebil Kalundborgmotorvejen. Politiet søger nu vidner til lignende episoder, som kan være sket over hele landet.

En 51-årig mand fra Vestsjælland blev af en patrulje stoppet mandag eftermiddag på Kalundborgmotorvejen i Holbæk. Politiet havde kort forinden fået en anmeldelse fra føreren af en varebil, der på Kalundborgmotorvejen var blevet forsøgt stoppet af den falske politipatrulje efter en uenighed i trafikken.

Den 51-årige mand kørte i en rød Dacia Logan personbil, som han havde forsynet med blå blink på instrumentbrættet. Han blev sigtet for at udgive sig for at være fra en offentlig myndighed, som er en overtrædelse af straffeloven, der har op til to års fængsel i strafferammen.

Færdselsafdelingen undersøger nu sagen og søger vidner for at afklare, om der har været flere lignende episoder.

"Noget tyder på, at det ikke er første gang at bilisten har kørt med blåt blink. Borgere som har oplevet lignende episoder eller som har set en rød Dacia Logan med blåt blink i forruden må meget gerne ringe til os. Det er vigtigt, at man kan stole på myndighederne, så vi ser med stor alvor sager med falsk politi," siger politikommissær, Lars Galasz, der er leder af Færdselsafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi.

De foreløbige undersøgelser tyder på, at bilen kan have kørt med blåt blink på strækninger i hele Danmark. Vidner som har oplysninger i sagen bedes ringe til politiet på tlf.nr. 114. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse fredag.

Del